» ledig på riktigt

Lite sådär halvledigt tar jag titt som tätt, men helledigt har man som student egentligen bara helgen mellan två kurser. Då finns det inte en tanke på plugget och sådant som måste (eller verkligen borde) göras. Denna helg är en sådan, och det bästa är att vi inte börjar förrens på tisdag. Lyx.
 
För att fira gjorde jag min allra första linssoppa. Med lite mjölk och bröd blev det en höjdarmåltid! Gröna linser åker genast på inköpslistan! Samtdigt fyllde jag på min glasburk med hemmagjord granola. Nyttigt och gott. Känner att det behövs efter all skräpmat och godis jag tryckt i mig på sistonde. En stund senare drog jag på understället och började pulsa genom snön. Skogen var underbart vacker och ljus. 
 
Något annat jag fått för mig är att under helgen se ett antal av de filmer som nyligen belönats med en Oscar® nominering. Tycker att jag ser mycket filmer under ett år men lyckas på något sätt alltid missa de som prisas.
Så... min lista:
  • The Book Thief
  • Her
  • August: Osage County
  • American Hustle
  • Gravity
  • 12 Years a Slave
  • The Wolf Of Wall Street
  • Blue Jasmine
  • Philomena
De fyra första kan jag kryssa. The Book Thief var underbar. Och otroligt sorglig. Her var speciell (en man som faller för sitt operativsystem! Till sitt försvar har detta OS Scarlet Johanssons röst...), men en kul inblick i möjlig framtid. I August: Osage County var det mest bråk. Men Meryl Streep och Julia Roberts i samma film? Vilket team! American Hustle var välagerad och snygg men storyn rätt ointressant. 
 
Gravity ska nog egentligen ses på bio , men då jag inte har någon sådan sätter jag mig extra nära datorn. Here we go!
 
 
 

» everytime i close my eyes, it's like a dark paradise

Nu! Nu kan jag pusta ut. Sista kursen i termin fyra är avklarad. Och det gick bra! Tänka sig att jag kunde sitta där inför halva klassen och svara på frågor under en opponering, utan noga förberedelser och darr på rösten. Ett mirakel nästan. Ett annat att jag lyckats pallra mig upp tills sjukhuset för att be om ett jobb i sommar - och fick det! Väntar med spänning, och nervositet, på allt jag kommer lära mig. Att sitta i ett klassrum och plugga Vetenskaplig teori och metod ger ingenting i jämförelse.
 
Utöver skolarbete och jobbletande har jag lyckats spendera alldeles för mycket pengar. Då vi slutat med julklappar (förutom lite pengar till ungdomarna) fick jag för mig att jag var tvungen att köpa en hel massa till mig själv. Så det gjorde jag. 
 
 
Linne, filmerna: The Hunger Games, RED, Gökboet, The Librarian III, The Blinde Side, Monica Z, och The Heat, blandat från bodystore.com (quinoapuffar får stort +), bikini (som fick mig att se ännu blekare ut, haha!), iPad Mini, Puma trainers till gymmet, locktång, Lana Del Rey dubbel CD och reseguide + karta över Californien, Arizona och Nevada till resan i augusti. Vem sa att prylar inte gör dig lycklig? 
 
Mer lycka: För en veckan sedan satt jag och spanade på resor runt april-maj och föll för Malta och Sardinien. I samma stund kom far min ner för trappan och jag berättade. Det första han sa var "Alghero? En resa dit har jag också funderat på!" Nästa dag var fyra flygbiljetter bokade och i vår bär det av till vackra Sardinien. Helt gratis. 
 
Det går bra nu. (Fast så där ska man ju aldrig skriva. Tar tillbaka det.)