» My very last weekend in Chicago

LÖRDAG:

Tog hissen upp i USA:s högsta byggnad, Willis Tower. Utsikten: (Hancock Tower till vänster)

Läskigt värre!

SÖNDAG:

Baseball! Chicago Cubs mot Houston Astros. Lite kul nu när man kan reglerna!

Old Navy (klädesaffär) = kärlek! Har handlat alldeles för mycket på sista tiden...

Toppenhelg med Fenny. Älskar Chicago. Kan knappt förstå hur 10 månader gått så fort... Rensar nu ut mitt rum och fixar med grejer till värdfamiljen. Snart klar. Imorgon fyller jag år, på fredag åker vi till Winsconsin, bröllop på lördag, firar min födelsedag på söndag, rensa, städa och organisera på måndag, tisdag, onsdag... på torsdag kommer nya au pairen, Michele. Oh happy day.

Tusan.

» Små gester som betyder mycket

Jobbade igår kväll och min värdpappa passade på att åka till Costco för att köpa flaskvatten och Gatorade i storpack till ungarnas lunchlådor. Väl i affären ringer han hemtelefonen och frågar mig: "Jag står här i affären och tittar på vindruvor, föredrar du de lila eller de gröna?" Då ska det tilläggas att han inte nämnde vindruvor innan och att vi alla äter dem. Förra veckan köpte han vaniljcupcakes till efterrätt istället för choklad (som är hela familjens favorit), för att han vet att jag inte är särskilt förtjust i choklad. Sådana där små gester får mig att känna mig som en i familjen och påminner mig om vilken otrolig tur jag haft! :)

25C och sol ute idag. JAG KOMMER SAKNA VÄDRET SÅÅÅÅ MYCKET!!

» A weekend in Chi-city

Hade en toppen helg i Chicago med Holländska Fenny, varmt och soligt båda dagarna. Vi gick på Zoo (gratis, woohoo!), åkte parisehjul, båttur på floden, åt och shoppade! Bilder nedan!

Lördag!

Chicago skyline, Lincoln Park Zoo

Söndag!

Navy Pier, vi åkte parisehjulet

Hoppade senare på en av dessaTrump Tower!

Willis Tower! (USA:s högsta byggnad)

Chicago sett från Lake Michigan

Tjejen som höll mig sällskap, Fenny!

» 20 days to go

Idag satt vi uppe sent, jag, L och mina värdföräldrar. Vi diskuterade problem som blir jobbigare och krångligare för var dag som går. "Jag orkar inte mer," sa L hopplöst. Inte jag heller. Det finns inget enkelt svar, och trots att vi är tre mot en sker inga förändringar. Det är frustrerande. Om 20 dagar är det inte längre mitt problem. Var så god Michele, från Tyskland, som tycker om både sport, musik och matlagning - kanske har du en bra idé. Min värdfamilj är underbar, på alla sätt och vis, men eftersom inget någonsin får lov att vara perfekt, så finns det sprickor även här. Jag kommer med all säkerhet gråta hela vägen till Los Angeles, undra varför jag inte valde att förlänga och deppa i flera dagar, men nu, för tillfället, har någon slags lättnad infunnit sig. Jag har snart klarat det! Ett helt år! På ett annat språk! Helt ensam! Wow!

Hm.

Min sista resemånad kommer inte alls bli som jag tänkt mig, men ingenting blir vad man tänkt sig, right? Så jag biter ihop, bokar flyg och hostel och diverse aktiviteter. Den 1 oktober lämnar jag Chicago. 22 dagar. Jag har svårt att förstå.

Imorgon möter jag Fenny och tar tåget till downtown Chicago, kanske för näst sista gången.

Vårt kök. Älskar det. Bara jag slipper laga mat!