» Dag 21, Louisiana State Museum

Tre veckor på resande fot, weehoo! Om inte mindre än tio dagar sitter jag på ett flyg mot Europa! Lämnade Sverige för ganska så exakt ett år och tio dagar, idag... länge sedan ju.

Strosade runt lite på gatorna här i New Orleans under dagen, solen sken, inte ett moln på himlen. Rätt så perfekt, om jag får säga det själv :) Gick in i den vita kyrka (St. Louis Cathedral) som jag la upp bild på tidigare. Stor och vacker. Gillar hur folk alltid håller nere volymen i kyrkor, så lungt och fridfullt. Alla ljus fick mig att tänka på julen... längtar lite nu :)


Följande tre bilder är tagna i Louisiana State Museum. De hade en stor utställning om orkanen Katrina; bilder, berättelser och hemska videos. Bilden nedan föreställer en mans "dagbok" före, under och efter orkanen - allt skrivet på en vägg.

En kostym från årliga Mardi Gras. Går inte ens in på vad de firar, fattar inte själv.

Sjöhäst kostym från gamla tider, baler och teatrar i Louisiana.

Gick tillbaka till Café Du Monde och köpte tre franska munkar... så GOTT. Mina jeans var vitprickiga av allt florsocker efter första tuggan... haha.

Här är inget begravt under jorden som hemma... "spindelnät" överallt.

Blir troligtvis inget mer sightseeing i New Orleans under detta stopp, det enda som jag "missat" är en båttur genom träsken här omkring och åka ut på Mississippifloden, men det får vänta tills nästa gång. Blir ett himla farande imorgon om jag ska in till downtown innan jag far till flygplatsen runt 14.00 snåret i så fall... Behöver packa om hela resväskan igen, nämligen. Och duscha. (Värsta upplevelsen idag; kallt vatten, hade köpt balsam istället för shampoo och glömde handduken... haha!)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo