» Spring Awakening... I think I've seen the best

Klockan är inte mer än 08.30, men himlen är blå och solen skiner... jag sitter ute i shorts och linne. Kanske är värmen äntligen här! (min iPod säger 29 grader och risk för åska, min vm att detta är typiskt april väder. En månad försenat.) Jag har befunnit mig i min egna lilla nördig värld de senaste veckorna och ber om ursäkt för noll uppdatering. Glömde av bloggen. Pluggade som en galning mot slutet av min historia klass och fick 77 av 80 på mitt sista prov - och ett A, som slutbetyg. BOOOJAH! (Som vi säger här borta när något går över förväntningarna.)

Nördiga bilder och nördig text nedan... läs eller vänta på bättre tider. Det lär dröja.

Jag vaknade upp aningen sent i lördags förmiddag (alltid samma visa, går aldrig upp när klockan ringer...) i ett tomt hus. Bestämt sedan några dagar tidigare var att jag skulle ta tåget till Chicago för lite shopping (L fyller 13år, mors dag här i USA bl.a.), men det första jag tänkte när jag klev ur sängen var: "Jag måste boka biljetter till musikalen Spring Awakening och gå och se den idag. Gör jag inte det nu kanske jag aldrig får chansen igen, något som skulle plåga mig länge." (JA, JAG ÄR SÅ NÖRDIG!) Ticketmaster - 1 biljett - rad 10, mitten - 102 dollar. 670kr. Andra musikalen på tre månader som kostar så mycket... SÅ VÄRT. Bilder nedan:

Mitt i downtown Chicago ligger otroligt tjusiga Oriental Theatre.Det första man möts av när man stigit innanför dörrarna: "Denna musikal är menad för en vuxen/mogen publik. Föreställningen innehåller: Vulgära/opassande ord, gester och uttryck, vuxna teman och halvnakna människor." Och något om att föräldrar ska vara försiktiga och inte ta med sina ungar. På vägen ut fotade två mammor sina 12-åriga döttrar framför dessa och skrattade gott... haha. Befogat var det dock och min vm hade aldrig låtit mig ta med L på denna föreställning. Själv tror jag ju att L hade sprungit ut ur salongen ett par låtar in i musikalen, förfärad. Svordomar, abort, sex, självmord, våld... bland 14 åringar i 1800-talets Tyskland. Detta till rockmusik. Kan ju nämna att 60-åringen jämte mig inte var superfrälst. Haha!


Som allra gladast var jag förstås när jag insåg att de minsann inte ändrat programmet sedan musikalen spelades på Broadway mellan 2006-2009... Lea Michele och Jonathan Groff. Guh! Finare blir det inte.

Det var vågat (riktigt vulgärt, till och med) och rått, genuint och uppriktigt roligt. Tragiskt också, förstås. Teatern må inte ha varit full, men publiken var entusiastisk. Sista tonen i sista låten klingade ut och alla var snabbt ur stolarna, det lät som om vi var dubbelt så många. Är nog tur att de redan lämnat Chicago, annars hade jag väl lagt ut ytterligare 100 dollar för att kunna se musikalen igen... fantastisk är bara förnamnet!

Ikväll är det baseballmatch (C har tre denna vecka!) och Glee på tv (LYCKA!). Nu ska jag planera L's födelsedag. Och läsa lite. Fint att inte behöva plugga längre. Himla fint.


Anonym
11 Maj, 2011 - 21:14

oj roligt! jag har sett en i år. billy elliott. wow ett A!! Awesome

Linnéa
15 Maj, 2011 - 21:14 / BLOGG: http://storyofaheart.blogg.se/

åh, Spring Awakening har jag med sett, fast på svenska då och kanske inte världens mest påkostade version. men den var verkligen otroligt bra, och sorglig!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo