» Ny dator och internetuppkoppling = ny start!

Jag har slutligen skaffat en ny dator efter ett jobbigt virus på min lilla netbook (aka. my best friend), en 15.6 tum Compaq Presario CQ62. Billig som tusan (2000kr - Haha, nästan löjligt ju!), och antagligen ingen höjdare, men eftersom jag endast surfar på internet och kollar på film så spelar det ingen större roll. Orkar den med fram till november i år så är jag nöjd. :) Valde svenskt tangentbord under inställningar, så kan slutligen använda åäö också. Lycka! (Även om det är förvirrande att ha dem på kolon och klammrar... och parantestecken, frågetecken, stjärna osv. som befinner sig på helt olika ställen. Komplicerat! Hah!)

Ligger på min säng och spanar ut genom mina två fönster, det är en lördag eftermiddag i mars. Det snöar. Mycket. Så sent som igår trodde vi att Naperville var på väg mot vår, 15 grader C och allt. Men icke. Enligt min värdfamilj kommer det regna en hel massa fram till maj, då det vackra vädret slutligen börjar visa sig. Efter det blir det varmt, till och med riktigt varmt. 40 grader C. Ser själv fram emot många soliga helger i downtown Chicago, en himla fin stad!

Random:

Pluggar historia: Western Civilization. B-OOO-RING. Och jobbigt. Flera uppgifter, uppsater och prov. Jag har ca nio veckor kvar, nio veckor med komplicerade texter, gammal engelska och låååånga lektioner. JOY, som L skulle säga. Överlever säkerligen och slutar troligtvis på ett C eller B. Helt OK. Nästa klass jag tar lär bli engelska, som andraspråk! Mohaha. Efter sex månader i en amerikansk familj! Jag kommer kunna glida igenom på ett bananskal. Det är JOY. Alla antar redan att jag är amerikansk. "Why do you speak like an American if you're Swedish?", fick jag höra förra söndagen. Yep. ;)

Les Miserables med min värdmamma och Lis blev en lååång historia. På grund av en olycka på motorvägen tog det oss nästan två timmar med bil till downtown Chicago. Då passade vi på att deppa till soundtracket till samma musikal. Och skratta till WICKED, såklart. Parkeringen kostade över 200kr. Biljetterna ca 650kr stycket. Det är Broadway i Chicago det. Med de bästa platserna i teatern (första raden på första balkongen, i mitten) njöt vi av en av de mest kända musikalerna, någonsin. Min VM och L var i tårar när sista tonen klingade ut, jag hade ont i huvudet. Så. Jäkla. Deprimerande. Jag tänkte tillbaka till första gången jag såg svenska Mamma Mia! på scen, hur vi applåderade, skrattade, sjöng med för full hals och dansade i raderna - jag var så lycklig att jag trodde jag skulle explodera! Samma med 9 to 5 i New York City. Nu var jag bara nere. Ugh. Välgjort? Givetvis. Värt 650kr? Yes. Se den igen? Troligtvis inte.

Rolig anekdot från gårdagen:
Följde med min VM, VP och C till en italiensk restaurang, jag anlände aningen tidigare än dem och sa till dem på restaurangen att sätta oss på väntelistan. 20 minuter senare tilldelades vi ett bås.
VP: "We got a booth! Yaay!"
VM: "This is so nice!"
Servitrisen: "Well, your daughter was very convincing!" Piiiiiiinsamt, trodde jag och tittade ner.
"I seem to have made her embarrassed, haha." (Hon försvann)
Jag: "I'm sorry."
VM: "Thats OK, I told you'd fit right in with us." (Hon ler, nickar och fortsätter...) "You can be our daughter anytime."
VP: "Yes!" (Med ett leende)
Jag: Stort, fett löjlig leende. Awwwwwweee.

Min förra familj hade sagt, "This is not our daughter, she takes care of the kids." Servitrisen skulle fortsatt med: "She doesn't look old enough to be a nanny...", vilket skulle få mig att må skit. Nu kunde jag inte sluta le. Min nya värdfamilj är toppen, underbar och alla andra positiva adjektiv. Bara så ni vet! :)

SPRING BREAK!
Ska imorgon boka flygbiljetter till SEATTLE där jag ska spendera en vecka med JENNY. Bästa vän Jenny!! Hennes värdpappa kommer vara bortrest och 3-åriga M hos sin mamma, så det blir sightseeing, GLEE-maraton, god (svensk?) mat och en hel massa prat. Fem månader på olika kontinenter är alldeles för mycket. Alldeles, alldeles för mycket. Så, ÄNTLIGEN! :)

Väntar nu på att svenska Maria ska ringa och säga att födelsedagsfirandet för hennes småflickor är avslutat, att jag kan köra och hämta henne, att det är dags att bowla och sedan äta. Efter det åker vi tillbaka hit, tittar på film och äter onyttigt. Sleeepover. Vet inte direkt vad jag skulle gjort utan henne... au pairerna i närheten är 25 och upp, inte särskilt välkomnande och partygalna. Inte mina typer.

*Telefonen ringer*

Drar om 30 minuter. Finfint. God natt alla hemma i Sverige!
Lovar att skriva oftare nu! :)
Kram!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo