» Tisdag eftermiddag

Sitter och väntar på L. Har städat och bäddat sängar och gått på (urtråkig) historialektion. Innan dess körde jag runt med L, det var tandläkaren och lunch och en sväng hem för att hämta glömda glasögon. Hektiskt. Hann inte med uppsatsen som skulle varit inskickad innan 12. Oj. Kanske är Mr. Heniff förstående. Hoppas!

Annars händer det inte mycket. Vädret är tillbaka till sitt tråkia själv (grått, lite blåsigt, mellan 5-10 grader C). Jobbade hela lördagen så hade inte möjlighet att titta på St. Patricks paraden i downtown Chicago med de andra au pairerna, men fick likväl se Mars Needs Moms med C i en biosalong. Den rörde mig till tårar och fick mig att sakna mamma... (förlåt för att jag aldrig hör av mig!). Med C spelade jag också basket, vi är tydligen "the perfect match" (enligt min VP), men C frågade mig "Why are you better than me?" (förtvivlad) Jag: "Because I'm bigger than you." (skratt) Han är helt enkelt bättre på att skjuta, jag på att täcka (och sno bollen, haha!).

Inressant? Tyvärr.

Åker till Seattle om 1,5 veckor! Hon och jag i en helt ny stad kommer bli underbart kul! (J befinner sig i San Fan. för tillfället, lyllot!) Can't wait!

Bilder kommer kanske ikväll! :)


» Uppdatering...

Som syns, ändrade jag slutligen "headern" (bilden högst upp på bloggen där det stod "Au Pair i Columbus" osv. - har ju varit fel sedan i januari...). Men eftersom min gamla dator kraschade har jag inte längre tillgång till Photoshop, så den nya ser helkonstig ut. Pappa! Snälla, skicka min PS 7 CD med nästa brev! :) Och ååhh, tack för pengarna!! Hehe. Så bäst!

Nytt inlägg under detta!


» Våååår!

Hängde med L (härligaste 12-åringen någonsin!) i förmiddags då hon fortfarande var sjuk. Tittade på Les Miz och lekte med min dator. Jag fixade mat och drog mot biblioteket. Möttes av 10-12+ grader C och strålande sol! Så. Underbart. Skippade jackan (var dock inte första gången i år). Spelade basket med C efter skolan... "You're pretty good!", sa min VP. HAHA! Dagens skämt. Men kul har vi! :)

I väntan på att Maria skulle hämta mig ringde min mobil, okänt nummer. "Hello?" (Här säger ingen: "...det är Jessica.") Svar: "Hej, det är Jenny!" AHHHHHHHHHH!!!!! Hon trivs och har det bra och vi får träffas om två veckor!! Jag. Är. Lycklig.

Maria: "Vi är ju som ett sådant där tråkigt gammalt gift par som alltid gör samma sak!" *Skratt*
Dvs. Åker till restaurangen Chili's och beställer Crispy Chicken Crispers (friterad kyckling, pommes, ranch dressing och en hel majskolv) samt en cola eller strawberry lemonade. Yup! Sen äter vi gärna glass på Oberweis också. :)

Min gata idag!


» Nattuggla

Fem hela månader har passerat sedan jag satt på Landvetter flygplats i Göteborg, med resekompis Johanna, och väntade på att slutligen få hoppa på planet som skulle ta oss mot New York och ett år som au pairer. Mycket har hänt sedan dess. Om åtta månader står jag på svensk mark igen. Mycket kommer att hända innan dess. Men tiden bara försvinner under mig... vecka efter vecka passerar utan att jag hinner räkna. Tror jag är inne på min sjunde i denna familj, "haven't it been more than that?", frågar de. Känns som om Ohio aldrig hände. Fin känsla, faktiskt.

Denna torsdag var hektisk. L har varit sjuk. Lämnade min VM vid tåget. Tränade lite. Pluggade. Två timmar Collegeklass. Städa. Laga mat. Vika kläder. Hjälpa till med läxor. Mitt huvud värker. Trots det envisas jag med att spela Rihanna's (icke-barnvänliga, hehe) "S&M" på högsta volym i mina hörlurar. Halv tolv på kvällen. Sova? Yes! Vill bara säga en sak till...

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MORFAR!!!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LINN!!!

Love you and miss you both. :)

Be aware... Very explicit.


» Produktivitet och prioritering

Både L och C var i skolan efter kl.08.00 i morse, så jag nördade mig lite framför datorn (och fick panik när jag trodde att jag fått ett nytt virus, stängde ner datorn, startade den och körde Full System Scan - ingen skada skedd, tack-o-lov! Får nog ta och sluta söka och spara ner bilder via google bildsök...), joggade utomhus i 20 min (d.ö.d), duschade och började städa badrummet. Fy. (Delar med mina värdbarn, så det var ju inte direkt rent.)

Helt plötsligt är klockan sent och jag häller i mig soppa och bröd innan jag hoppar in i min gigantiska bil och kör mot College of DuPage och min historiaklass. Väl där visar det sig att lektionen är inställd. Bara att köra hem igen.

På grun utav att jag nu hade lite extra tid började jag städa köket, dammsuga mitt och barnens rum, plocka undan i vardagsrummet och mitt rum samt tvätta lite kläder. Värst vad man kan vara produktiv ibland. Är dock fortfarande inte klar med uppsatsen som skulle varit färdig innan lektionen idag... Orkar inte prioritera tråkiga läxor för tillfället.

Ikväll ska jag på C's musikal "The Granny Awards", i vilken han har två roller. Kommer bli toppenkul! De är galet duktiga. Ett nytt, efterlängtat, avsnitt av Glee väntar också. Fin kväll!

The Life of an Au Pair:
Servera frukost
Packa lunchlådor
Träna
Städa
Plugga
Städa lite till
Hjälpa till med läxor
Laga mat
Gå på uppträdanden
TV

Det är faktiskt inte så tråkigt som det låter! ;) (Dock inte särskilt intressant... sorry!)


» Allt och ingenting

Är snart redo att bädda ner mig i min säng med en bunke glass, lite svenskt saltlakrids (tackar brorsan, Sandra och mamma - MUMS!), min (otroligt tråkiga) historiebok och ett par bra GLEE-avsnitt när läxan är genomläst. För tillfället väntar jag på att C ska hoppa i säng så att jag och mina värdföräldrar kan ha vårt veckosamtal. Passar på att lyssna på låter Afternoon Delight, på repeat.

Blev ett par timmar på rullskridskor (de med fyra hjul, två fram, två bak!) med Maria under gårdagen, min andra gång på två dagar. Inga vurpor denna gång, men väl vingligt och osäkert den första timmen. I rinken träffade vi även en liten Diana, ca 7 år. "I'm so happy I have teenage friends!", skrek hon över musiken och tog våra händer. En kvinna (mormorn?) kom fram till oss, bad om ursäkt och hoppades att tjejen inte stört oss... vi bara skrattade. Vi är vana.  

Vi hyrde en film, Never Let Me Go med bl.a. Keira Knightley. D.E.P.R.I.M.E.R.A.N.D.E. Och rätt tråkig. Om barn som växer upp endast för att verka som organdonatorer åt andra människor senare i livet. Något vi inte förstod när vi läste handlingen. Vi hyr förövrigt genom RedBox, de finns lite överallt och filmerna kostar 1USD (ca7kr) för ett dygn. Bekvämt och billigt!

Maria sov över, vi spenderade större delen av söndagsförmiddagen i sängen, med varsin dator. Mys, haha! Det blev sen lunch på Steak n Shake (hamburgare och milkshake) innan jag släppte av henne vid en innomhusfotbollsplan (läs: med gräs!). Hennes värdbarn hade match.

40 minuter senare...

Har nu haft möte med mina värdföräldrar, diskuterade lite läxproblem som vi haft och vad som kommer hända den kommande veckan. Jag är ledig efter 08.00 imorgon då jag istället jobbar större delen av nästa lördag, blir också två sena kvällar då min värdmamma har hemskt mycket på schemat. Min värdpappa hjälpte mig senare att hitta flyg till Seattle, men i och med att det är vårlov och på grund utav att bensinpriset stigit slutade det på en smått hissnande summa - 500UDS (3200kr)! Men boendet är ju gratis och jag får ju umgås med bästis Jenny i hela nio dagar - en hel livstid efter fem månader isär. L.Ä.N.G.T.A.R.

Hon är nu på väg, förövrigt. Snart redo att lämna Halmstad för Göteborg och senare världens metrolpol - New York. LYCKA TILL MED ALLT. Ses om 20 dagar! :)

God morgon Sverige, God natt USA!

 
» Ny dator och internetuppkoppling = ny start!

Jag har slutligen skaffat en ny dator efter ett jobbigt virus på min lilla netbook (aka. my best friend), en 15.6 tum Compaq Presario CQ62. Billig som tusan (2000kr - Haha, nästan löjligt ju!), och antagligen ingen höjdare, men eftersom jag endast surfar på internet och kollar på film så spelar det ingen större roll. Orkar den med fram till november i år så är jag nöjd. :) Valde svenskt tangentbord under inställningar, så kan slutligen använda åäö också. Lycka! (Även om det är förvirrande att ha dem på kolon och klammrar... och parantestecken, frågetecken, stjärna osv. som befinner sig på helt olika ställen. Komplicerat! Hah!)

Ligger på min säng och spanar ut genom mina två fönster, det är en lördag eftermiddag i mars. Det snöar. Mycket. Så sent som igår trodde vi att Naperville var på väg mot vår, 15 grader C och allt. Men icke. Enligt min värdfamilj kommer det regna en hel massa fram till maj, då det vackra vädret slutligen börjar visa sig. Efter det blir det varmt, till och med riktigt varmt. 40 grader C. Ser själv fram emot många soliga helger i downtown Chicago, en himla fin stad!

Random:

Pluggar historia: Western Civilization. B-OOO-RING. Och jobbigt. Flera uppgifter, uppsater och prov. Jag har ca nio veckor kvar, nio veckor med komplicerade texter, gammal engelska och låååånga lektioner. JOY, som L skulle säga. Överlever säkerligen och slutar troligtvis på ett C eller B. Helt OK. Nästa klass jag tar lär bli engelska, som andraspråk! Mohaha. Efter sex månader i en amerikansk familj! Jag kommer kunna glida igenom på ett bananskal. Det är JOY. Alla antar redan att jag är amerikansk. "Why do you speak like an American if you're Swedish?", fick jag höra förra söndagen. Yep. ;)

Les Miserables med min värdmamma och Lis blev en lååång historia. På grund av en olycka på motorvägen tog det oss nästan två timmar med bil till downtown Chicago. Då passade vi på att deppa till soundtracket till samma musikal. Och skratta till WICKED, såklart. Parkeringen kostade över 200kr. Biljetterna ca 650kr stycket. Det är Broadway i Chicago det. Med de bästa platserna i teatern (första raden på första balkongen, i mitten) njöt vi av en av de mest kända musikalerna, någonsin. Min VM och L var i tårar när sista tonen klingade ut, jag hade ont i huvudet. Så. Jäkla. Deprimerande. Jag tänkte tillbaka till första gången jag såg svenska Mamma Mia! på scen, hur vi applåderade, skrattade, sjöng med för full hals och dansade i raderna - jag var så lycklig att jag trodde jag skulle explodera! Samma med 9 to 5 i New York City. Nu var jag bara nere. Ugh. Välgjort? Givetvis. Värt 650kr? Yes. Se den igen? Troligtvis inte.

Rolig anekdot från gårdagen:
Följde med min VM, VP och C till en italiensk restaurang, jag anlände aningen tidigare än dem och sa till dem på restaurangen att sätta oss på väntelistan. 20 minuter senare tilldelades vi ett bås.
VP: "We got a booth! Yaay!"
VM: "This is so nice!"
Servitrisen: "Well, your daughter was very convincing!" Piiiiiiinsamt, trodde jag och tittade ner.
"I seem to have made her embarrassed, haha." (Hon försvann)
Jag: "I'm sorry."
VM: "Thats OK, I told you'd fit right in with us." (Hon ler, nickar och fortsätter...) "You can be our daughter anytime."
VP: "Yes!" (Med ett leende)
Jag: Stort, fett löjlig leende. Awwwwwweee.

Min förra familj hade sagt, "This is not our daughter, she takes care of the kids." Servitrisen skulle fortsatt med: "She doesn't look old enough to be a nanny...", vilket skulle få mig att må skit. Nu kunde jag inte sluta le. Min nya värdfamilj är toppen, underbar och alla andra positiva adjektiv. Bara så ni vet! :)

SPRING BREAK!
Ska imorgon boka flygbiljetter till SEATTLE där jag ska spendera en vecka med JENNY. Bästa vän Jenny!! Hennes värdpappa kommer vara bortrest och 3-åriga M hos sin mamma, så det blir sightseeing, GLEE-maraton, god (svensk?) mat och en hel massa prat. Fem månader på olika kontinenter är alldeles för mycket. Alldeles, alldeles för mycket. Så, ÄNTLIGEN! :)

Väntar nu på att svenska Maria ska ringa och säga att födelsedagsfirandet för hennes småflickor är avslutat, att jag kan köra och hämta henne, att det är dags att bowla och sedan äta. Efter det åker vi tillbaka hit, tittar på film och äter onyttigt. Sleeepover. Vet inte direkt vad jag skulle gjort utan henne... au pairerna i närheten är 25 och upp, inte särskilt välkomnande och partygalna. Inte mina typer.

*Telefonen ringer*

Drar om 30 minuter. Finfint. God natt alla hemma i Sverige!
Lovar att skriva oftare nu! :)
Kram!