» 100 days to go!

Onsdag morgon. Vaknade runt 7.00 för att väcka C. Vid 8.00 kommer bussen som tar honom till sommarskolan (som han för övrigt tycker mycket om!). Strax efter 12.00 är bussen tillbaka, precis utanför vår dörr. Bekvämt? Jajamen.

Jag har nu ett par timmar för mig själv. Lite senare ska jag köra L till Evanston och hennes teaterklass, passa på att ta lite bilder och göra min fotografiläxa. Och fickparkera. Tog mig många minuter att få till det förra veckan (med Priusen, som är superliten!!). Argh! Jobbigt. Kommer inte ihåg vad min körskolelärare lärde mig... illa.

Idag är det 10 dagar till jag och Jenny möts på JFK i NYC! Galet! En vecka i min favoritstad med min favorittjej här i USA... LÄNGTAR. Det är också 100 (tre månader och en vecka!) dagar kvar tills jag lämnar denna familj (7 oktober) för att (förhoppningsvis) flyga till San Francisco, hänga med Jenny ett par dagar och sedan möta upp Johanna för ett par veckor på resande fot. Det närmar sig...

Bara för att ett inlägg är roligare med bilder kommer här ett par från min helg med Maria :)

Fredag kväll åt vi på Chili's, köpte vaniljglass, jordgubbar och hyrde två filmer. Lilla midsommar.

Lördag förmiddag åt vi frukost på Mimi's Cafe.

Maria :)

Sjukt gott!

Jag ska nu dra mig själv ur sängen och cykla en runda. Motion, motion! Vädret är underbart och lagom varmt så här på morgonen. 27, 29 och 34 grader är prognosen för de kommande dagarna. Pooooooolen, är allt jag har att säga! Drar med C vare sig han vill eller inte... haha!

God kväll, Sverige!

» Chicago by foot

Idag tog jag tåget in till ett soligt och 30-gradigt Chicago bara för att jag kunde och inte behövde fråga någon om skjuts till tågstationen. Jag gick och jag gick och jag gick. Lade runt 2 svenska mil bakom mig, hälften av tiden gick jag barfota (aj! Men om man om man är så dum att jag väljer ballerina skor, får man väl skylla sig själv...) Det var fullt på stranden och många som badade (tokiga människor! Är så kallt i Lake Michigan att det gör ont att doppa fötterna, dock himla grönt/blått och fint...) och överallt syntes tokigt klädda människor - det var Pride parad i Chicago (som jag missade totalt. FAIL!). Fyra bilder:

Parkeringshus!

Lincoln Park

Chicago skyline + Lake Michigan, stranden långt bort till vänster

Jag i Millenium Park, med Glee ryggsäck och Born This Way t-shirt... ;)

Fick se mycket fint. Definitivt lyckad dag!

» Midsommar, vad är det?

Sitter på Starbucks med min laptop i Evanston, IL (1,5h från Naperville) och fördriver tiden medan L sjunger och agerar 15 min härifrån. Fint med lite ensamtid. Dricker apelsinjuice och äter kycklingpanini. Önskar att jag hade köttbullar, potatis, gräslök, grädde och en jordgubbstårta... men det får (troligtvis) vänta tills nästa år.

GLAD MIDSOMMAR ALLA! :)

Ska kanske hänga med Maria idag och hoppas på att kunna ta tåget till Chicago antingen lördag eller söndag. Har också en stor uppgift i min fotokurs att slutföra. Vi har prov varje lektion! (De är relativt enkla, men ändå!)

Veckan har varit lång. Min värdmamma fick säga till mig att slappna av igår (med ett skratt) för att jag gjorde henne nervös. Haha! Eftersom hon inte kunnat köra bil denna vecka (hon opererade foten i tisdags), så har jag fått köra överallt... dansklass, baseball, teater, college, sommarskola, musik etc. Blev lite mycket där ett tag då vi fortfarande inte hade någonstans att bo i NYC om två veckor! STRESS. Men nu är det helg och till nästa vecka ska allt ha lugnat ner sig igen.

Förhoppningsvis.

Och boende i NYC är nu fixat, för runt 2500kr vardera. Äntligen!

» Mer foton!

Det har varit en otroligt lång dag. Lämna C på skolan, följa med min vm till sjukhuset, vänta där i tre timmar, tre timmar fotolektion, hem igen, fixa middag, cykeltur med L, ta C till poolen, spela basket med C, sen iväg för att hyra film, hem, till biblioteket för att hyra ännu en film vi fick för oss att se bara sådär, ner i källaren när det varnas för tornados... äntligen off. Kommer se likadant ut imorgon, förutom att jag måste köra L till hennes teaterlektion (ca 1,5h biltur dit och 1,5h hem!) mitt på dagen. Lite trött här. Ska också hjälpa en granne, då hennes bil behöver köras till verkstaden - hon kommer över kl. 07.00 imorgon. UGH! Men så kommer L in och vi pratar strunt i en timme... det händer ofta och är något jag kommer sakna väl hemma! :)

Eftersom jag fick massor med bra kritik idag när jag visade klassen mina bilder, så kommer här några fler som jag tagit. Allt i svart/vitt, sorry!


» Today I'm not doing anything...

Likt Bruno Mars i hans nyaste (och mest irriterande) låt, kände jag inte för att göra någonting idag. Så jag gjorde ingenting. Hängde med Jenny genom Skype i fem timmar! Sånt gillas. Vi försöker nu hitta någonstans att bo under vår vecka i NYC... som det ser ut för tillfället... ja du... det ser inte särskilt bra ut faktiskt. Men det löser sig nog i slutändan. Det gör det ju alltid.

Jag skrev ett brev och ett fars-dagkort också (fars dag här i USA idag) och åt grillade hamburgare med värdfamiljen (min vp är grym på att grilla!), snart ska vi ut och äta glass tillsammans. Jag och mina värdföräldrar hade ett kort möte också (händer varje söndag)

-----1,5 h senare, efter glass på Oberweise-----

då vi pratade om "vad som händer om fem månader". Mitt år som au pair är slut i oktober. Stanna här? Byta familj? Åka hem? Jag har gjort mitt beslut rätt så klart sedan tidigare, men min värdmamma frågade "are you sure you don't want to stay?" Ja, jag är säker. Jag ska hem. Hem till Sverige. Kalla, tråkiga Sverige. Men trots all negativitet så stämmer det faktiskt - "borta bra, men hemma bäst"! Trodde jag väl aldrig att jag skulle säga. De börjar leta ny au pair i slutet av juli... kommer kännas konstigt!

C börjar sommarskola imorgon, så jag har tre timmar ledigt på förmiddagen mellan måndag - torsdag de kommande fyra veckorna. En av veckorna är jag dock i NYC, C åker på camp veckan efter det och sista veckan i juli åker vi allihop till Winsconsin på semester. Sen är det augusti och ca tre veckor tills de börjar skolan igen. Kommer gå fort!

Bilder som jag tagit för min fotografikurs följer... (ansikten är utsuddade då detta är internet, trots allt).


Uppdaterar snart igen :)

» J&J's GLEEKEND - only the best weekend ever!

Att jag inte uppdaterat på en månad är nästan lite deprimerande... jag som lovade mig själv, och många andra, att dokumentera min USA vistelse. Hmpf. Skriver knappt i min dagbok heller. Det västa är att det inte finns något vettigt att skylla på. Endast GLEE. Ja, en tv-serie. För nu två veckor sedan flög Jenny in från San Fran. för att spendera en helg med mig här i Chi-ca-GO och se GLEE LIVE! (Lång resa för en sådan kort tid, men SÅ VÄRT!) Vår GLEEKEND i några få bilder (då vi hellre filmade med min nya "flipcam") och lite text (då jag är trött och stressad) följer...

Fredag morgon tog jag bilen mot Skokie, IL (ca 1,5h från Naperville) för att gå på ett meet n' greet event. De 250 (jag var 115) första fick blåa vristband som granterade ett möte med de två skådespelare som skulle komma till AT&T (tänk Comviq, Telia osv.) affären senare. Jag var där runt kl.10.30...

Cory Monteith (Finn) och Naya Rivera (Santana) fick jag dock inte träffa förrens vid kl.14.30. Satt i 35 gradig värme och stekande solsken i fyra timmar för ett möte på en halv minut! Men som jag gärna upprepar - SÅ VÄRT! Då ska det ju tilläggas att jag knappt vågade öppna munnen när det var min tur, första och kanske enda chansen jag någonsin får att träffa dem... Men jag är inte bitter! (Trots att jag ser underlig ut på bilden som togs... haha!) Helkonstig upplevelse minsann, och som tjejen framför mig i kön sa: "They make Cory look so ugly in the show! He's hot!" Hjälp, vad rätt hon hade:

Efter en gruppkram med de två tjejer som stod bakom mig i kön (åh vad jag ångrar att jag inte tog deras namn så här i efterhand, de var störtsköna och inte fullt så galna som de flesta fansen var) drog jag vidare mot O'Hare International Airport där Jenny väntade. Äntligen! Vi körde till MacDonald's, åt, bytade om på en trång toalett och drog vidare mot Allstate Arena för att hämta våra biljetter. Runt kl. 19.00 stod vi i kön in... LYCKA!

Samsung sponsrar turnen. Denna bild tog de med deras nya mobil, man fick välja bakgrund själv! ;)

Scenen från våra platser första kvällen! Riktigt bra om det inte hade varit för alla långa människor som stod framför oss. Jobbigt att behöva kika mellan huvuden.

Bakom oss. Kvällen efter satt vi på läktaren, långt upp.

Vi var tillbaka i Naperville runt kl.00.30, hoppade i sängen många timmar senare efter lite paj och mycket prat. Vaknade upp relativt sent på lördagen, åt, drog till Walmart och köpcentret. Efter det var det dags att ta motorvägen till Allstate Arena igen (för andra konserten). Innan vi hoppade in i bilen knäppte min värdmamma denna bild, jag och Jenny i våra Warbler/Glee Live slipsar (de ingick i vårt fanpaket första kvällen). Tilläggas ska väl att vi inte alls tycker om the Warblers (en killkör i serien) och att vi inte bar slipsarna under konserten... (och ja, jag brände armarna dagen innan!).

Vi satt som sagt högt upp under andra konserten, men man såg det mesta tydligt och klart. Lea Michele (Rachel) i blå tröja och Dianna Agron (Quinn) längst till höger i gult var, är och kommer alltid att vara mina favoriter. Ville bara nämna det. ;)

Förutom ljudet (skränigt och HÖGT!) och det faktum att Lea Michele inte sjöng Don't Rain On My Parade (huvudnumret ju...), så var båda konserterna underbart bra. Vi skrek och tjoade och klappade och fotade och filmade och hoppade och dansade och hade så där himla kul som bara jag och Jenny kan ha. Med bensin, mat, sovenirer (oj...) och konsertbiljetter blev upplevelsen allt annat än billig... MEN SÅ VÄRT!

Vi spenderade ett par timmar i Chicago under söndagen, men Jenny har bilderna, så blir inget med det. Måste plugga nu, har test imorgon (fotografi), och sedan sova. Det är, som vanligt, redan jättesent. Ugh!

Tills nästa gång!
Jess