» "I thought you were from Virginia..."

Jag älskar att vakna upp till det här varje morgon... solsken och minst +20C: (Bilden är tagen från mitt ena fönster och byggnaden som syns är C's skola! Nära eller vad?)

Brittiska Kirsty bjöd mig på BBQ igår efter att jag haft en hemskt lång och tråkig dag. Vi var ungefär 10 pers, åt kyckling, vattenmelon och gott bröd. De delade med sig av hemska au pair historier: En tjej jobbar mer än 70h/vecka och får inget extra betalt, en annan måste städa hela huset till perfektion och en tredje har en värdpappa som är lite väl "på". En fjärde har åkt på alltihop, men vägrar gå i rematch för att hon tycker om barnen så mycket. Yup. Det är inte alltid solsken och glada dagar här borta. Det får mig att förstå att jag varit otroligt lyckligt lottad... mina värdföräldrar är snälla och gulliga, de bryr sig, lyssnar och förstår. Ingen skriker, ingen klagar; de är lugna. Om någon är upprörd pratar vi igenom problemet direkt, löser det och lägger det bakom oss. Vi är bra på att glömma smågrejer. Vi har aldrig bråkat, inte på riktigt. Jag önskar ofta att jag kom hit direkt, att jag slapp de tre månaderna i Ohio... men då påminner jag mig själv om de två (mestadels) fina veckorna jag fick spendera i Florida - de var värt lite lidande. Försöker se det positiva i allt! :)

Körde hem runt midnatt efter en fantastiskt rolig kväll och lite planer för den kommande veckan med en tysk eller två. Flera av dem hade kommentarer likt: "Vad gör en amerikansk tjej som au pair i Amerika?!", "Jag trodde du kom från, typ, Virgina." och "Du låter inte svensk över huvud taget!" Yup. Den är heeelt borta, min svenska dialekt. Det gjorde mig gladare än gladast. Mitt mål är nått! Jag är nu både säker och flytande! Boooyahhh, som C skulle sagt.

Sitter nu på biblioteket och ska fixa och trixa med grejer som jag inte kan säga högt. Eller lågt. Man vet aldrig vem som läser...

Ha det bäst!


Linnéa
29 Augusti, 2011 - 20:55 / BLOGG: http://storyofaheart.blogg.se/

Det är det där som gör mig så nervös och som får mig att tveka över en eventuell au pair-resa - jag är jätterädd att hamna i en familj som jag absolut inte trivs i. Och då är jag rädd att jag inte heller kommer våga säga ifrån.. Men nu känner jag att jag måste bestämma mig för hur jag ska göra, just nu lutar det dock mest åt att om jag åker så blir det till Storbrittanien.. lagom långt bort, haha ;)

linnea
30 Augusti, 2011 - 20:55 / BLOGG: http://storyofaheart.blogg.se/

Jag har precis kollat på Chess in concert-DVDn. fy fan vad grym den var! helt underbar ju! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo