» "I thought you were from Virginia..."

Jag älskar att vakna upp till det här varje morgon... solsken och minst +20C: (Bilden är tagen från mitt ena fönster och byggnaden som syns är C's skola! Nära eller vad?)

Brittiska Kirsty bjöd mig på BBQ igår efter att jag haft en hemskt lång och tråkig dag. Vi var ungefär 10 pers, åt kyckling, vattenmelon och gott bröd. De delade med sig av hemska au pair historier: En tjej jobbar mer än 70h/vecka och får inget extra betalt, en annan måste städa hela huset till perfektion och en tredje har en värdpappa som är lite väl "på". En fjärde har åkt på alltihop, men vägrar gå i rematch för att hon tycker om barnen så mycket. Yup. Det är inte alltid solsken och glada dagar här borta. Det får mig att förstå att jag varit otroligt lyckligt lottad... mina värdföräldrar är snälla och gulliga, de bryr sig, lyssnar och förstår. Ingen skriker, ingen klagar; de är lugna. Om någon är upprörd pratar vi igenom problemet direkt, löser det och lägger det bakom oss. Vi är bra på att glömma smågrejer. Vi har aldrig bråkat, inte på riktigt. Jag önskar ofta att jag kom hit direkt, att jag slapp de tre månaderna i Ohio... men då påminner jag mig själv om de två (mestadels) fina veckorna jag fick spendera i Florida - de var värt lite lidande. Försöker se det positiva i allt! :)

Körde hem runt midnatt efter en fantastiskt rolig kväll och lite planer för den kommande veckan med en tysk eller två. Flera av dem hade kommentarer likt: "Vad gör en amerikansk tjej som au pair i Amerika?!", "Jag trodde du kom från, typ, Virgina." och "Du låter inte svensk över huvud taget!" Yup. Den är heeelt borta, min svenska dialekt. Det gjorde mig gladare än gladast. Mitt mål är nått! Jag är nu både säker och flytande! Boooyahhh, som C skulle sagt.

Sitter nu på biblioteket och ska fixa och trixa med grejer som jag inte kan säga högt. Eller lågt. Man vet aldrig vem som läser...

Ha det bäst!

» Back to school

Det är måndag och skolstart för mina värdbarn. Jag är tillbaka på mitt normala schema, tidig morgon, ledig, sena kvällar. Tror jag gillar det bättre, trots att det aldrig finns tid att göra något på kvällen och nästan varenda au pair jobbar mitt på dagen. Jag gillar att hänga själv! Nu när jag inte har college längre har jag dessutom tid att göra precis vad jag vill = yay!

Idag bär det av till banken, efter det ska jag leta efter en stor låda att packa ner mina prylar och kläder i (för att skicka hem), sen boka flygbiljetter och nätter på hostel (snart dags att lämna min värdfamilj för sista månaden) och fixa med presenterna till dem (vet vad jag ska ge och har redan det mesta, ska bara "sätta ihop" dem). Bra dag!

Solen skiner, som vanligt, och jag lyssnar på min favoritlåt "Pumped up kicks" med Foster the People på repeat. Längtar till Fenny kommer hem från NYC och att Glee ska börja igen (20 sept)! En månad till min 20:de födelsedag idag! Och morfar, om du läser detta, jag åker till Los Angeles själv den 1 oktober, men du behöver inte oroa dig - jag ska inte hänga med konstiga människor (hört att det finns många av dem i Hollywood, haha!) och jag ska stanna inne på kvällarna. ;) Svårt att hitta någon som vill/kan åka exakt samma datum som mig ju.

Skriver mer om min sista månad senare i veckan! Har det mesta planerat!

I Winsconsin i juli! (Tror inte jag la upp denna tidigare) Julie's har underbar mat!

» Door County, Winsconsin

I slutet av juli/början av augusti åkte jag med min värdfamilj till fina Door County i Winsconsin. Där bodde vi mysigt i en stor "stuga", badade, åt på restauranger, spelade tennis, cyklade långa rundor, gick i söta affärer... tog det lugn. Vädret var underbart. Maten god. Sällskapet toppen. Bästa minnet är nog kvällen då de tog mig till en svensk restaurang (en överraskning!) och jag fick äta pytt-i-panna med ägg och rödbetor - har aldrig uppskattat svensk mat så mycket. Bilder nedan :)

Vårt delade hus i Little Sweden. Superfint! http://www.little-sweden.com/Home.aspx

Vardagsrummet
Körde gokart för andra gången i mitt liv. Looooved it!

Fish Creek ligger vid vattnet. Amish till vänster! De byggde sten"pelarna" till höger...

Mannen som äger butiken reser världen runt och köper med sig grejer som han sedan säljer!

Vi gick på musikal - Bing! The Cherry Musical. HAHA! Så lam. Men lite söt.

Minigolf! Vi - allihop - träffade objektet rakt fram, vilket är anledningen till varför alla bollarna ligger kvar i början... FAIL! Den är ju tusan inte alls svår att undvika! Vi skrattade tills tårarna rann, fasiken vad dåliga vi var!

Yup, L är bra mycket längre än mig! Min värdmamma i bakgrunden

Fish Creek by night

By night

Svenskt bröd, lingondricka och pytt-i-panna med ägg och rödbetor. SÅ.GOTT. (jag såg mest rolig ut)

Med min fina värdfamilj framför Little Swedens "huvudkontor" dagen vi åkte hem.

Rolig anekdot 1. I bilen dit tittade jag och L på Benjamin Button och grät som två barnungar, tittade på varandra och grät lite till. Så sorglig. Och så bra. Min värdmamma tittade på oss sympatiskt och sa "awwww, you're so cute."
Rolig anekdot 2. Området är tydligen känt för sina badrum och körsbär... vilket förklarar varför vartenda badrum var otroligt fint och varför allting smakade körsbär! Körsbärs-salsa, har vi det hemma? Jättegott!
Rolig anekdot 3. Spelade någon slags version av baseball med C utomhus, han behövde en ny, tjock pinne och lyfte från marken vad han trodde var just en sådan. Men nej. Död orm. Yup. Han var lugn, jag ville skrika. Äckelpäckel. Uss.
Tråkig anekdot 4. Ingen var svensk. Ingen pratade svenska. Hmpf.

» Vid poolen


Klockan är 2 onsdag eftermiddag och jag och Chris hänger vid poolen, för tredje gången denna veckan. Det är vamt och soligt ute, det typiska vädret alltså. Ett tag var det himla jobbigt, nu känns det mest som om jag är på semester. Jobbsemester. Jobbar mellan 9-18 varje dag de kommande veckorna.

Min värdfamilj har nu börjat leta efter en ny au pair (jag åker ju om två månader). Udda känsla, att bli ersatt, men det måste ju ske någon gång. Jag hoppas att de hittar rätt person direkt, de har redan varit i rematch tre gånger (konstiga tyskar) och förtjänar mycket bättre.

Ikväll ska jag hänga med min tyska kompis Fana som jag inte träffat på himla länge. Kul! :) Förlåt för flummig text, skriver på min iPod. :P