» a visit to the US embassy

I korthet (då jag är riktigt trött och ska jobba + vara barnvakt imorgon):

Lämnade Halmstad runt 19:00 den 27 september, befann mig i Stockholm 06:30 morgonen därpå. Det fina (om än kalla - blåste fasiken nordanvindar!) vädret uppmanade mig att ta en välbehövlig promenad efter alla timmar i bussen. 07:45 står jag i en kort kö och fryser. Tjejerna bakom mig pratar om Venice Beach och nya vänner, de skulle till Californien för att studera. Lät fint.

08:00 börjar de, en åt gången, släppa in oss i en liten byggnad som står i förgrunden till huvudbyggnaden. Pass, DS-160 samt kvitto från banken efterfrågades innan man fick lov att plocka av sig väska, jacka och skor (att det alltid ska pipa när jag passerar!) och scannas efter farliga föremål. Noga, noga. Jag går vidare. Lämnar kuvert med valören 65kr, extra foto, DS-2019 + kvitto och mitt pass i en lucka. Personbeviset, kontoutdraget, placement letter, ambassadens checklista och tidsbekräftelsen behövde alltså inte visas... 

En stund senare (efter en 20-30 minuter framför oerhört tråkiga CNN), som andra namn, ropar de fram mig. En trevlig (amerikansk) kvinna frågar mig:

- Vart i USA ska du bo?
- Hur många barn ska du ta hand om?

Vi pratar lite kort (hon växte upp i Ohio), hon skriver under mitt DS-2019 och ger mig det åter, säger "Visa approved, it will reach you in about a week" och önskar mig en trevlig resa. Tack och hejdå. 08:48 stod jag åter utanför ambassadens dörrar, glad men trött. 16:00 tog mig tåget hem till Halmstad, efter många om och men... jag börjar bli för gammal för det här.

Men jag säger likt Gert Fylking: Äntligen! :)


» on a bus to stockholm

Sitter för närvarande med en dyr macka (dumma Pressbyrån!) i handen med en åtta timmar lång bussresa (dumma Swebus!) framför mig. Uthärdligt då det finns både ström och fritt internet, men bra obekvämt är det allt.

Fick mina flygtider idag!

Flight date: 11 October 2010
Departure airport: Gothenburg Arrival airport: Helsinki
Flight and airline: AY672 Finnair
Check-in time: 06:50
Departure time: 11-Oct-2010 at 08:50 Arrival time: 11-Oct-2010 at 11:10

 

Flight date: 11 October 2010
Departure airport: Helsinki Arrival airport: New York (kennedy), Ny
Flight and airline: AY5 Finnair
Departure time: 11-Oct-2010 at 14:10 Arrival time: 11-Oct-2010 at 15:50


Vi är tydligen fyra tjejer som lämnar Sverige denna dag, jag den enda från Landvetter - de tre från Köpenhamn. Trist. Enligt mailet möts vi dock i Finland för mellanlandning. I sure hope so!

Får väl lov att bli ytterligare ett avsnitt av Nurse Jackie (Edie Falco is BRILLIANT!) och kanske ett av The Sopranos (HÄR MED!). Me loves tv-serier.


» when it's going good, it's going great

Tid på ambassaden i Stockholm är bokad till klockan 08:00 den 28 september, tisdag. Alltså lämnar jag Halmstad måndag kväll för att befinna mig i huvudstaden runt 06:00 tisdag morgon, efter det blir det antingen en 40 minuters promenad eller en 15 minuters bussresa. Om vädret tillåter, antagligen en promenad (efter 10+ timmar i en trång buss). Kartan är nedpackad, likaså alla nödvändiga papper. Ja, förutom det där extra kortet som tydligen var bäst att ha med, samt en utskrift av ambassadens checklista. Detta fixas på förmiddagen imorgon.

Nervöst är bara förnamnet! Inte för att hitta dit, för frågorna de kommer ställa eller för att jag inte ska höra att jag blir uppropad (har hört att ljudsystemet inte är det bästa... haha!) - endast för att något är felaktigt ifyllt och att de på grund av det inte kan ge mig ett visum. För om jag tänker efter hade jag ju faktiskt kunna kolla igenom mitt DS-160 en gång till innan jag slutförde... lite sent nu dock.

Korsar fingrarna och hoppas på det bästa!


» cracking jokes

In i ugnen åkte nu en viss typisk amerikansk maträtt som (om det lyckas idag) ska serveras fredagen den 8:de oktober, sista gången jag träffar många av mina vänner (som visserligen går att räkna på två händer, haha!). Spännande, spännande.

Jag har under dagen satt ihop en video med en rundtur i vårt hus, småfakta om mig själv och ett stort tack för paketet de skickade, till min värdfamilj. Blev en aning lång (oj...) men hyfsad. Nöjd över min engelska är jag i alla fall, ska bli så härligt att komma hem flytande och säker... jag skulle vilja kunna skämta på engelska!

Måste ta reda på vad familjen anser om att publicera bilder på internet på dem och huset de bor i. Försöker dock inte hoppas för mycket, mina "vibbar" säger att de helst vill vara privata... men fråga kan man ju alltid.


» i left my head and my heart on the dancefloor

Jag säger det bara en gång (får väl se hur länge jag håller det löftet...): GLEE ÄR HELT FANTASTISKT JÄKLAR UNDERBART!! Wow! När man inte trodde saker och ting kunde bli bättre så sjunger de... Rachel (Lea) & Sunshine (Charice) - Telephone (Lady Gaga)


"SWAYING IN BACKGROUND CAN BE FUN!"


Rickey.org @ Yahoo! Video

Empire state of Mind (Jay Z ft. Alicia Keys)

"Let's show them how down we are!"

Rickey.org @ Yahoo! Video

Nästa vecka är det Britney Spears tema, promon är att dö för! Helt seriöst.

» wow, i'm impressed

Jag som alltid tittat mycket på TV (och speciellt sjukhusserier som ER, Scrubs och Grey's Anatomy) förstår inte hur jag kunnat missa den briljanta (ja, exakt  bra) serien Nurse Jackie. Det var Lea Micheles (Glee) förlust mot Edie Falco under årets Emmy-gala som fick mig att reagera, först av besvikelse - förstås. Men så hamnade vi framför ett avsnitt en kväll, jag och Jenny, och var genast övertygade om att hon förtjänade den där Emmystatyetten... Edie Falco alltså. Du kanske kommer ihåg henne från The Sopranos? Nä, inte jag heller. 

A drug-addicted nurse struggles to find a balance between the demands of her frenetic job at a New York City hospital and an array of personal dramas. Imdb.


Nurse Jackie är fräck och full av svart humor, intressanta karaktärer (Jackie själv är sjuksköterska, pillerberoende och har en familj och en älskare - båda fullständigt ovetande om varandras existens) och en fantastisk storyline. Jag har sett de första tio avsnitten idag (finns två säsonger än så länge, 12 avsnitt i varje) och har inga avsikter att sluta inom en snar framtid...


» neat is nice

Efter en hel väldans många om, men och kanske:n är mitt golv slutligen fritt från kläder, jag behöver inte längre sicksacka mellan högar för att nå min säng. En hel del är numera undanlagt (mest sommarkläder, lär ju inte behöva tio par shorts i oktober månad!) och en hög åkte i soptunnan (önskar att den vore högre, men jag kunde för fasen inte förmå mig att slänga mer!). Känns bra, som om jag har en jobbig del av packningen avklarad. Den dagen mitt liv ska ner i de nedrans resväskorna, förresten, kommer bli pest och pina...


Mitt skrivbord efter att allt åkt ut ur garderoberna...


Sommarkläder alternativt opassande kläder (en halvnaken Heidi Klum med långfingret mot kameran känns inte helt bra på någon som ska arbeta med barn större delen av dagen...) som åker ned i källaren.

20 DAGAR! AHH!


» when you least expect it...

PAKET FRÅN VÄRDFAMILJEN! :D

Familjen R trodde att det skulle anlända någon gång nästa vecka, men posten verkar ha varit otroligt snabb, för i brevlådan låg idag detta paket:
Ett kort brev, en karta, tre teckningar, flera informationsblad (shoppingcenter, ZOO:t, parker osv.), bilder på barnen, bilarna, huset, mitt rum och badrum samt denna tischa med trycket "Ohio State Buckeyes". Min värdpappa, S, skrev: "Everyone who is anyone owns a OSU (Ohio State University) T-shirt in Columbus!" Han berättade också att jag kommer mitt i football season och troligtvis kommer spendera tid på campus, med denna t-shirt kommer jag passa in! :) Så spännande!

Jag blev så glad att jag studsade runt hela eftermiddagen. Min värdfamilj är verkar sannerligen toppen! :) 

PS. I LOVE MY ROOM, BATHROOM AND MY CAR! Barnen är också riktigt söta!


» my sunshine

Träffade lillasyster Linn tidigare ikväll, hon sprang fram till mig och hoppade upp i mina armar, som hon brukar. Hon var tre år första gången vi träffades och har nu hunnit fylla sju. Att hon fortfarande är liten och lätt nog att bära på höften glädjer mig, det är mysigast så. I mitt "Dear hostfamily" brev skrev jag:

She’s the one who cheers me up when I’m feeling down and the one who make me run even when I think I’m too tired to play. She’s the sunshine in so many people’s lives.

Och det stämmer så väl. Vi har haft mycket roligt ihop, och mer kommer det bli! (Om ett år eller så...) Hon var ledsen och nedstämd för att jag ska åka iväg och bli borta så länge och jag kommer sakna henne något otroligt, givetvis. Bästisar, bundisar och systrar för evigt. Såklart. :)


En av de första bilderna jag tog på henne. Med mobilkamera i taskigt ljus. Sockersöt.


En avsevärt nyare. Fortfarande sockersöt.

Att vi egentligen inte är systrar är en annan historia.


» Inget kan göra mig gladare...Den nya säsongen av GLEE drar igång på onsdag (21:de) på amerikansk TV - vilket på så sätt blir den mest fantastiska födelsedagspresenten (22:de). Empire State of Mind, Telephone och Billionaire - couldn't be better! (Älskar Leas lugg, nya footballcoachen och Charice!)


» När mamma och pappa inte vill att man ska åka...

Jag står och skalar potatis till kvällsmaten när mamma säger (till pappa):

"Har du sett att Jessica redan börjat packa? Resväskan står på sängen. Hur många dagar är det kvar?"

"23.", pressar jag fram. 

"Jag vill inte att du åker, i fall det händer något", säger hon med gråten i halsen och fortsätter, "----- har halva sin familj i himlen nu." Med en klump i magen flyr jag till mitt rum och gräver ner ansiktet i kuddarna på min säng.

Dagen till ära är vi alla lite ur balans. Mammas bästa väninnas lillasyster gick bort igår. Hon var 30+, hade man, en 5-årig dotter och cancer. En utomlandsresa var bokad till november då hon efter många månaders kämpande slutligen kände sig lite bättre, något de alla såg fram emot. För ett par dagar sedan fick hon en infektion och hamnade på sjukhus igen. Hjärtat klarade inte längre av påfrestningarna och slutade att slå. För all framtid. 

Det gör mig förtvivlad, ledsen och otroligt arg. Det finns ingen rättvisa. 

Med ens förstår jag varför mina föräldrar vill att jag stannar kvar hemma...

Men man kan inte begränsa sig. Att hoppa över något som jag väntat så länge på, bara för att det kan hända något, vore orätt mot mig själv och mina drömmar. Det vet även mamma och pappa. Det som kommer hända här hemma under tiden jag är borta hade med största sannolikhet hänt även om stannat kvar. Med det sagt hoppas jag, och korsar fingrarna för, att allt ser precis likadant ut när jag kommer hem igen.

Då jag har ett par slantar över har jag bestämt mig för att skänka några hundralappar till Cancerfonden. Ingen kan göra allt, men all kan göra något...


» tbc

Var tillbaka på vårdcentralen i förmiddags för att (äntligen) bli testad för TBC (tuberkulos). Spruträdd som jag är var jag både darrig och pinsamt fnittrig. Härligaste sjuksköterskan skämtade och skrattade åt mig: "Du var så duktig så, stora tjejen!" Jovisst.

TBC-test: Liten spruta med tuberkulin förs in under huden, mitten av underarmen (känns knappt). Tuberkulinet sprutas in och bildar en "bula" (spänner som in i ------), ser mycket ut som ett myggbett. Klart. På måndag ska jag på återbesök - då ska "bulan" mätas med linjal. För tillfället existerar den inte över huvudtaget och då allt under 5mm i diameter är ett negativt resultat är jag nöjd.

(Detta test gjorde jag för att Skandinaviska Institiutet har det som krav om man ansöker med dem och det ingick i kostnaden för hälsoundersökningen.)


» what a night

Det är oerhört synd att det är så inihelsikes jobbigt att köra bil i sex timmar för att nå Stockholm, och för att SJ tar så mycket betalt att det faktiskt lönar sig pengamässigt att sätta sig i den där jäkla bilen. Hur är det rätt någonstans?

Men kul hade vi!

Efter att vi landat i Sollentuna hos en gästvänlig familj bar det av mot Åkersberga och Ullna golfklubb. Där väntade en (salt) italiensk (?) buffé och prisutdelning till de som faktiskt pallat sig ut på golfbanan i det dassiga vädret under dagen. Runt 18:00 snåret drog vi oss mot Golfhallen. En stor scen och ett fåtal sittplatser (150!) gjorde showen lite mer intim och vi älskade varje sekund. Fantastiskt bra. Gå och se...

LADIES NIGHT!

... uppmanade de oss att skrika på gubbarna hemma!

Andra dagen tog vi bussen och tunnelbanan in till Stockholm. Det blev en biofilm (pga det åter igen inte allt för roliga vädret) - "New York - I love you" med bland annat Orlando Bloom, Christina Ricci, Natalie Portman och Andy Garcia (så.många.kända.ansikten!wow). Vacker.

Under kvällen lektes det hejvilt med två underbart söta pojkar (T, 2½ år och L, 6 månader). Helst hade jag tagit med dem hem...

Idag ytterligare sex timmar i bil. Usch. Så less nu. 


» u kiddin' me?

Hälsoundersökning genomförd (med TBC test bokat till fredag). 30 minuter och 550kr fattigare. Fint.

"De är omständiga, jänkarna."

Jupp.

Läkaren tittade på mitt papper, kryssade i "no" på de flesta frågorna, underskrift och stämpel på. Nöjd. Vidare till en sjuksköterska. Du måste komma tillbaka exakt tre dygn efter TBC testet. Åh. Jag som ska till Stockholm! Kom förbi fredag 11:30 så gör vi det då i stället, avläsning måndagen efter. Tack.

Hm. Var det verkligen lönt?

Men eftersom mamma var snäll och stod för den obscent stora kostnaden, I'm all good. ;-)


Ignorera det faktum att mina armar och händer ser allmänt konstiga ut. Tack!


» haven't met you yet

And I Know That We Can Be So Amazing
And Being In Your Life Is Gonna Change Me
And Now I Can See Every Single Possibility
Michael Buble

Åter igen förstår jag inte alls varför jag blir så nervös. Min värdfamilj är toppen. Fantastiskt fin. Barnen är supersöta. Jag vet att jag kommer trivas ypperligt. Vi kommer ha så mycket kul! De kommer få mig att kännas som en i familjen. Jag bara vet det.

40 minuter och jag kunde inte vara på bättre humör. Väntar på mina kära föräldrar, måste fråga dem om att låna bilen för att köra upp till Stockholm (igen) och berätta att de minsann måste bestämma ett datum för att sitta ner och prata med familjen R (igen).

Familjen berättade om mitt rum... stor säng, skrivbord, tv+dvd, bokhylla och walk-in closet (heck yeah!). Jag får lov att hänga upp grejer på väggarna och dekorera lite själv. De frågade efter mina favoritfärger och skulle köpa påslakan och kuddar vid nästa IKEA besök (förövrigt älskade det IKEA och äldsta värdbarnet, S, tyckte mycket om köttbullarna i restaurangen!). De frågade också om vad jag åt (hur kommer det sig att varje gång en familj frågat vad jag inte tycker om blir det alltid "raw fish and tomatoes"? hahaha!) och berättade lite om vad jag skulle laga för mat till A (yngsta värdbarnet) och mig - "he loves nuggets, Wendy's and McDonald's!". Sounds great!

Anländer på torsdag eftermiddag, 14 oktober. De möter mig alla på flygplatsen i Columbus. Beroende på tid blir det restaurangbesök eller direkt hem, "sightseeing" under fredagen och möte med släkten under helgen. Finns även tid för att umgås med andra Au Pairer om jag så vill.

Barnen var med i bakgrunden, supergulliga och inte särskilt blyga. :)

Återkommer i kväll eller imorgon, har en hel del till att berätta! 


Mitt (godkända) visumfoto! Vem sa att man måste se halvdö ut?


» what? oh? yeah? cool. great. fine.

Är det fel att vara sjukt innihelsikes nervös för att prata (via Skype) med sin blivande värdfamilj, en tredje gång? I så fall är det något otroligt fel på mig. De är pratglada, jättetrevliga och vill säkert bara kolla läget... men ändå! Jag sitter och skakar fastän det inte är särskilt kallt och har knappt ätit under dagen. Dumma nerver.

10 minuter. Håll tummarna för mig!


» back on track

Slutligen hemkommen från Skåne, trött och lite virrig. Fyra underbara dagar (tack B, P, T, M och Jenny, såklart!), sannerligen. Tio sjuåriga pojkar, samtidigt = Wow!

På sängen ligger visumpapper från London. Javisst, om en månad bär det av till USA. Oj. Inte långt kvar. Fyllde i det sista på DS-160. Skype med familjen imorgon eftermiddag (ingen fördröjning - yay!). Polisgrejen inskickad. Hälsoundersökning på måndag. Måste ringa Skattverket, 120-personbevis var det visst. Boka tid på ambassaden, troligtvis den 28:de eller 29:de september (med SI sköter man det själv, tydligen!).

Och så var det den där Ladies Night showen/konserten...

Läs!

Numera våra (mina och Jennys) två biljetter! (Tack B! "Brigitta"? HAHAHA!) Såvida vi kan ta oss upp till Stockholm/Åkersberga väntar en kväll med fin middag (med golfspelare... haha!) och en intimkkonsert (150 pers!) med ett par av Sveriges hetaste killar! (Martin, Martin, Martin!) JA TACK!

Ett par tusen hit eller dit... äsch! Man lever ju bara en gång.Nej, jag ligger inte på honom och nej, jag petar inte honom i örat.

"Kan inte du också komma på söndag? Det vore jättekul!" *happyface*
"Men då kommer vi ju inte få träffa dig på ett år..." *sadface*


And that's why I love kids.


» today we're pirates

Ett par nya gympaskor, ett vitt baslinne och ytterligare några nödvändigheter rikare rapporterar jag nu från en säng någonstans i Halmstad. Vi har det nästan för bra. Längtar till den dag jag kan börja packa mina väskor...

Vi planerar att säga natti natti tidigt ikväll (typ, nu)  för att ställa klockan på 02:45 och se den livestreamade sändningen (från Los Angeles, CA) av Glee Premiere Party här. Yup. Nerds.


Allt för barnen.


» babysteps

Hälsoundersökning och TBC test bokat till nästa måndag morgon. Måtte det gå smärtfritt. Spruträdd som jag är var jag tvungen att fråga hur det där extratestet skulle gå till. Sjuksköterskan på telefonen jämförde det med "att sticka en nål under första hudlagret i fingret, så som man gjorde när man var liten - fast denna gång i underarmen". Lät ju inte allt för farligt...

Spenderar nästkommande dagar hemma hos bästa kompis Jenny och ett par hos hennes kusiner. Vi ska hålla i ett barnkalas med pirattema! All extra barnerfarenhet är bra barnerfarenhet.

IKEA och Väla på onsdag. It's gonna be a good week!


» Landvetter 11 oktober 2010, shout if you see me!

Finns väl egentligen inte så mycket att säga...

Ja, jag älskar färg.
Ja, jag kommer synas.
Ja, jag är glad!

Låt mig presentera... dum dum daaa - mina väskor!(Bilder på mitt nya rum kommer senare, efter ett besök på IKEA i veckan.)

» Svenska inköp?

Min blivande värdfamilj åker till IKEA imorgon och undrar nu snällt om det finns något jag skulle vilja att de köpte till mig, det finns nämligen en hel del Svensk mat/kakor/godis/dricka att inhandla innan man går ut ur butiken. Lite på måfå (och med hjälp av söta Emilia) kom jag att tänka på Ahlgrens bilar, ballerina och blandsaft... men i skrivande stund kan jag inte säga att jag skulle sakna något av det sådär obeskrivligt mycket. Endast saltlakrits. Åh. Jag svär, två veckor utan och jag skulle göra vad som helst för en påse djungelvrål!


Någon hemma får ta sig i kragen och skicka ett överlevnadspaket då och då... *hint hint* MAMMA!

You better!


» all prepared to fight til the bitter end

Inget märkvärdigt med dessa musikvideo, men låtarna är underbart bra!


^ Så. Fin.

^ Refrängen är att dö för!

^ Älskade kommentaren "Måste han vara så sjukt snygg?" Haha. Håller med! Lucky Hanna!

^ Sångrösten: Nja... Låten: JA! :D

» All freaked out

Fick tre lite smått läskiga telefonsamtal för ett par timmar sedan...

Det ringer. Klamp, klamp, klamp. Bror min kommer springande med telefonen och säger: "Konstigt, långt nummer. Troligtvis USA." Jag kollar. "Yup." Blir lite nervös då familjen inte sagt något om att de skulle ringa. Hm. "Hej, det är Jessica." (Haha, går av sig själv.) Det enda jag hör är en man muttra lite tyst och frånvarande, på ett språk (om det nu var ord) jag inte förstod. "Hello?!", frågar jag. Han lägger på.

Jag kollar upp numret. Samma som det mina värdfamiljer ringt ifrån (deras hemnummer enligt SIs hemsida). Ännu konstigare. Tänker att det kanske är något fel på vår telefon... då ringer det igen.

Samma man. Skyddat nummer. Nu säger han ingenting, men jag kan mycket väl höra honom andas. Jag slänger på luren och börjar undra vad i hela friden som pågår...? När det ringer ännu en gång trycker jag bort samtalet och börjar formulera ett mail till min framtida värdpappa. Vår telefon må ha mått bättre (batteriet dör efter en timma), men fel nummer har den då aldrig visat. Han lovade att kolla upp det och höra av sig senare.

Anyway, vem i hela friden ringer skämtsamtal till någon på andra sidan Atlanten? Och hur fick han mitt nummer? Måtte det finnas en bra förklaring.


Gammal, men inte uråldrig precis...


» Baby, we were born to run!

Behöver antagligen inte nämna det, men det här är ju f*n underbart:
(Satt själv uppe till klockan 03:00 för att få se det live, den 29 augusti)3:17-3:24 - LEA! Älskar Jane Lynch, Jimmy, Tina, Amber, Chris, Nina, Betty... Wow. Så impad.

In the day we sweat it out in the streets of a runaway american dream
At night we ride through mansions of glory in suicide machines
Sprung from cages out on highway 9,
Chrome wheeled, fuel injected and steppin out over the line
Baby this town rips the bones from your back
Its a death trap, it's a suicide rap
We gotta get out while were young
Cause tramps like us, baby we were born to run
Bruce Springsteen

» Hälsoundersökning & nya kläder

Sitter och väntar på att bli uppringd av vårdcentralen för att beställa en tid för en hälsoundersökning och ett TBC test. Korsar fingrarna för att det inte blir alldeles för dyrt... har nämligen inte tänkt ringa runt som man rekommenderas göra enligt papperna från SI. Denna vårdcentral ligger på gångavstånd och jag har varit där flertalet gånger.

(De ringde. "Ordinarie personal är på utbildning, jag måste tyvärr be dig att ringa tillbaka på måndag." ÅH! Haha, otur. Brukar dock inte vara mer än en veckas väntetid, so I guess I'll be fine.)

Provade kläder på H&M i en timme igår då jag tänkt beställa lite från deras hemsida. Blev skjortan nedan och en stor, grå stickad tröja på stört, även en blommig t-shirt och den blå "mössan". Resten är hemklickat och finns förhoppningsvis att hämta ut om en vecka eller två. Bilder kommer då. (Kanske borde man inte lägga pengar på kläder precis innan man ska åka, lär ju hitta en del i staterna... men ändå! Kunde inte låta bli när jag ändå skulle köpa en höstjacka... Självkontroll någon?)Har numera ett perfekt golv för fotografering!


» ÄNTLIGEN!! (Ja, nu är jag på väg!)

Två veckor sedan jag skrev och frustrationen är som bortblåst. Känslan av att veta vad som väntar i höst är befriande och enerverande (haha, nerve-racking lät mer rätt...). Detta har hänt:

24 augusti (tisdag): Jag blev godkänd av SI (Au Pair in America).
27 augusti (fredag): Interested Host Family R******/R******, dimper ner i inkorgen. De skickar ett mail och vi bestämmer tid för telefonsamtal.
28 augusti (lördag): Vi pratar i en timme. Jag ställer flertalet frågor, de svarar utförligt och ärligt. Barnen är med en kort stund. De tackar för samtalet och säger att de ska prata med fler au pairer och bestämma sig kvällen därpå. Jag är säker på att de inte kommer höra av sig igen (och besviken då de verkade toppen!), men glad för att det äntligen händer något.
29 augusti (söndag): Familjen mailar två dokument med frågor (personlighetstest, skulle man väl kunna säga) som jag kämpar med i flera timmar innan jag trycker på "skicka".
30 augusti (måndag): Telefonen ringer, det långa numret gör mig nervös och darrig. Hur i hela friden ska jag dölja min besvikelse? "Would you like to be our next au pair?", klingar det i luren. Jag: "Are you serious?! I'd love to!"

Så var det klappat och klart. Jag ska till Columbus, Ohio! 11 oktober bär det alltså av mot New York (tror inte jag behöver berätta det igen men, JAG ÄLSKAR NEW YORK! Ska bli SÅ kul att få besöka staden igen, om än endast för en dag) och den 14:de flyttar jag in i min nya familj. Hastigt och lustigt blev det allt, men allt eller inget, det är väl så det heter?

Familjen:
- Pappa, S, mamma, L, pojke, A, 5 år, flicka, A, 7 år, pojke, S, 9 år.
- Bor strax utanför huvudstaden (Columbus) i Ohio, medelstort hus, stor trädgård, flera barnfamiljer väldigt nära.
- Får eget badrum, egen bil och de flesta helger lediga.
- Jobbar mellan 07:30 - 18:00 under skolåret (dock ledig mellan 09:00-16:00 tisdag, torsdag och varannan fredag). Jobbar mellan 07:45 - 17:30 under de två sommarmånaderna, måndag till fredag.

Går allt väl (*korsar fingrarna*) så åker jag med dem till Disney World, Florida i början av januari.

All is fine and dandy.

Nu JÄKLAR!


Tänkte fylla de stater jag besöker med stjärnor, därav stjärnan över N.Y. :-)