» Up and down

Klockan lär väl vara runt 12 när jag avslutar detta inlägg, jag sitter ensam (fortfarande i pyjamas) i mitt rum med TVn på och barnen lekande utanför min dörr. Jag börjar inte jobba förrens 6 ikväll (fast då med sex barn och extra betalt...). Åker ner till downtown Columbus senare ikväll för en Halloweenparad och andra festligheter med svenska Erika. Hoppas på en fin stund.

Jag hatar att vara negativ men för tillfället har jag inte lust med någonting. Allt är trist och långtråkigt. I guess the "honeymoon" (tiden då allt är nytt och häftigt) just ended. Fördetta Au Pairen Julia lyckades dock nästan övertyga mig om att den där dumma hemlängtan snart försvinner... Man kanske inte ska tänka så (men för tillfället känns det bra), only 49 weeks to go! (Tre har redan passerat sedan jag lämnade Sverige.)

Tack farmor och farfar för de peppande orden! Saknar er!

Puss&Kram!


» Fortune Cookies
Jo men visst... de stämmer ju rätt bra.

(Är inte på särskilt bra humör så det blit inte mer idag.)


» Questions...

Tre osvarade frågor:

Vad menar du med att det känns bättre nu än i Brighton? Har du varit i Rematch?
Ingen rematch. Kom till USA den 11 oktober och bor sedan dess utanför Columbus, Ohio. I Brighton var jag sommaren 2007, under tre veckor. Språkresa med EF. Hamnade då i den mest avancerade klassen (utan den kompis jag kom dit med) där jag inte kände att jag hörde hemma. Tre veckor och 12 000kr helt åt skogen. Uss.

Varför uppdaterar du så sällan?
Well... uppdaterar vanligtvis på kvällarna och vissa kvällar är jag helt enkelt inte hemma förrens sent. Så, jag orkar inte. Det, eller så har jag inget intressant att skriva om. Men jag ska bättra mig!

Vad köpte du som presenter till dina värdbarn och din värdfamilj?
Adam, 5 år: Emil i Lönneberga pusselbok (kort text på ena sidan, pussel på andra x5)
Anna, 7 år: "Do you know Pippi Longstocking" bok + målarbok
Samuel, 9 år: "Mio, my son" bok
Sonny&Lori: "The year in Sweden" bok

De fick även svenskt godis, allihop. De älskade Ahlgrens bilar! "I can't stop eating them!" (Lori och Adam) Samuel läste nästan halva Mio min Mio samma kväll och Anna läste ut sin Pippi-bok tre kvällar i rad. Boken om Sverige står numera på spiselkransen i vardagsrummet. :) De var nöjda och glada.


» 4 p.m. Anna's room

Då min värdmamma var hemma under morgonen blev det inte alls lika stressigt att hinna med skolbussen... fint! Det där med att klä mitt ena värdbarn är en uppgift i sig som kräver mer tid än vad vi vanligtvis har. I morgon är det dock pyjamas dag i skolan - enkelt! (Har under eftermiddagen tittat igenom alla hennes kläder och de som matchar ligger nu på hennes säng, hoppas på att kunna få henne att förstå att det mesta hon har är både fint och bekvämt... Lycka till!)

Hantverkare har varit här hela dagen för att lägga nytt golv, vad jag sett hitills ser toppen ut! Mörkbrunt trä, valde min VP. Förutom i köket och hallen så är större delen av huset täckt av beige heltäckningsmatta... mjukt är det i alla fall! ;)

Under mina lediga timmar pratade jag idag med kompis Jenny över Skype, i mer än två timmar. Perfekt start på dagen! Vid lunchtid tog jag bilen till Walmart då jag efter idogt letande inte kunde hitta Target. Skulle jämföra Walmart med ett gigantiskt ICA Maxi... de har allt möjligt till ett överkomligt pris. Lagom impad, alltså.

Jobbar hela dagen imorgon och drar vidare till Polaris (stort köpcenter) och Cheescake Factory för kvällsmat, med svenska Erika!

10 minuter tills ungarna kommer hem med bussen, höres!


"Vi valde att ha stora fönster i källaren". Fattade inte vad de menade på telefonen. ^ Mitt rum.


» Monday night

Jag firar idag 15 dagar i USA. Om ytterligare en vecka slår jag mitt rekord för "längsta tid jag varit hemifrån utan att träffa familjen"... mår dock så himla mycket bättre nu är i Brighton. Inget kändes rätt då. Trots att även denna morgon var rent horibel; stress, tårar och "but I don't want to..." så är jag glad nu då eftermiddagarna och kvällarna alltid är så mycket bätte. Då drar de mig i handen "come read with me!", hoppar upp i knät och så läser vi varannan sida eller så myser vi i soffan framför iCarly. :)

Bilden nedan föreställer en del av det hus jag numera bor i. Halloweendekorationerna åker upp i morgon så jag antar att jag får gå ut och ta en ny bild när vi är färdiga. Köpte pumpor i söndags, de ska vi göra ansikten av nu i veckan - spännande!

Så amerikanskt! Love it!

Hawk, familjens hund! Han tuggar på ALLT! (Tycker hemskt mycket om små gosedjur och papper... sitter alltid bredvid oss vid matbordet och tigger... måste ha koll på honom 24/7 om han inte är utomhus eller i sin bur för att sova). Men så söt och jättesnäll. Så han är förlåten.

Köpte (som redan sagt) pumpor i söndags. Stället vi åkte till (Leeds Farm) hade massor med aktiviteter för barnen - riktigt kul och mysigt! Fick smaka sockrade popkorn - yum!

Var en stund hos familjens f.d. Au Pair under förmiddagen och fick lite tips och insideinfo. Värdefullt! Hon har hand om en liten pojke i samma ålder som Adam så det blir definitivt fler playdates. Är ledig större delen av morgondagen, då vankas Skype (första gången sedan jag kom hit) med kompis Jenny. Äntligen! Utöver det tror jag att jag släpar mig själv till gymmet... kanske. Får även nytt golv i mitt badrum. Happy here!

Natti!


» Vilken morgon...

Hade du frågat mig igår kväll, runt åtta tiden, hur jag trivs här, så skulle jag helt ärligt berätta för dig: Allt är toppen, jag mår bra, vi har det mysigt, jag vill inte hem. Tack. Vi åt nämligen kinesmat (kyckling, nudlar och ris, som Sonny lagat - GOTT!), tände en brasa, jag delade ut presenterna (som de älskade!) och så myste och läste jag med 7-årig Anna i soffan i vardagsrummet. Underbart.

Men så ringer kl. 07.15, det är kallt och jag är trött. Stressigt värre när barnen sölar vid frukosten och jag inte kan få hårtorken att fungera för att blåsa torrt Annas hår. Ut kommer vi i alla fall precis innan bussen passerar runt hörnet. Sonny hade fått för sig att Adam inte hade skola idag och att jag skulle ha honom under dagen, men icke. Han missar alltså bussen. Nästa utmaning: Få på Adam långbyxor. Det skreks och gräts och vägrades i 30 minuter innan Sonny slutligen fick klä på ungen själv och bära ut honom till bilen - fortfarande skrikandes. (Jag var inte delaktig alls under dessa 30 minuter, not my fight!)

De är nu alla i skolan och jag är ledig fram till 16.00. Ska åka till gymmet och beställa mitt kort och sedan dra vidare till Polaris (köpcenter) eller Target. Kör till Terrys hus ikväll, då blir det matlagning och bio. Imorgon följer jag med familjen för att köpa pumpor och på söndag blir det Cleveland med ett par Au Pairer! :)

Vädret är förövrigt fortfarande väldigt fint, lite kyligt, men soligt.

Gym!

Handlade lite på Forever 21 igår (SÅ MKT FINT!!). Det svarta är jeans.

Puss&Kram!


» I like it here

Gick upp kl. 07:30, började min första jobbdag och gick ner till mitt rum först 12 timmar senare... de två extra timmarna var helt frivilliga och endast för att jag vill lära känna barnen bättre. På så sätt fick jag 1½ timma med min äldsta pojke, Samuel (10år), som jag nu värderar högt. Eftersom mina VF valt mig som deras nya Au Pair så litar barnen redan på mig, men eftersom de också är lite äldre behöver de kanske lite mer tid att ty sig till mig... does that make sense? Sen är de ju underbara barn också, roliga att vara omkring!

Var hemma med yngsta pojken under dagen. Vi lekte med Playdough, tag (datt) och handlade ingredienser till den godaste chili con carnen ever (wow, var det en upplevelse att handla själv...). Utöver det gjorde jag chicken nuggets och macaroni and cheese till lunch - supergott! Haha!

Clustermötet igår var kul! Lori (hon som håller i det) är toppen och tjejerna var underbart snälla! Bjöd genast in mig själv och en tysk tjej till en Desperate Housewives kväll en 30 minuters körväg härifrån. Tänkte inte på det när jag gav mig av, men det var första gången jag körde på en 5-filig motorväg. SCARY! Gick sådär... haha. Det är inte särskilt upplyst, bilen är gigantisk och jag ovan. Skyller på det.

Jobb imorgon på morgonen och lite senare på eftermiddagen (ungefär tre timmar totalt), sedan blir jag upphämtad av samma tysk (otroligt snäll tjej, Terry!) då vi ska ut och äta samt leta halloweenkläder (de har hela butiker med BARA halloweenkläder här!). På onsdag ska jag träffa en svensk! Yay! :)

God morgon Sverige, goodnight America.

(Bilder kommer...)


» Saturday afternoon

Vaknade upp runt 10.00 för att försöka få Skype att fungera och kunna samtala med Jenny för första gången sedan jag lämnade Sverige... men nähä. Inget ljud. Frustrationen fick mig nästan att gråta, jäkla dator. Så fort jag vant mig vid bilen tar jag den till närmsta affär för att köpa ett headset.

Jag gjorde mig i ordning, åt flingor (vi köpte Kellogs igår!), pratade med barnen och VM Lori. Hon är jättesnäll (och sa att jag kunde använda deras hemtelefon - svindyrt - om jag inte fick Sype att fungera)! De visade mig hur jag kommer in och ut ur huset när jag vill (jag går genom garaget) och jag tog en promenad genom den lilla stadsdel jag bor i. Vädret var toppen, inte ett moln och tillräckligt varmt för att gå ut i kortärmat. Här är jättefint! Som ni ser på en av bilderna nedan bor vi jättenära en liten sjö, mysigt! :)

Klockan är snart 16:30 och jag sitter på mitt rum och fryser (bor i källaren, så det är lite kallare än i resten av huset). TV:n står alltid på för sällskap (har typ 60 kanaler). Äter saltlakrits och mår allmänt bra. Jobbar på förmiddagen imorgon, 13.45 hämtar en annan Au Pair upp mig för mitt allra första möte hos min Community Counselor. Halloweenparty vankas! Spännande. Ännu en tysk tjej kommer över imorgon kväll för att umgås och på onsdag kväll ska jag träffa en svensk tjej! Trodde inte det fanns några sådana här... :)


Glasen är gigantiska i detta hus... tre gånger så stora som de vi har hemma. Ang. sista bilden... hittade inget smör i kylen så mackorna blev lite tråkiga, men osten (dansk!) och brödet jag köpte igår var jättegott så de blev helt OK ändå.

VP Sonny knackade nyss på och frågade om jag har lust att övningsköra lite med bilarna. Det gjorde mig nervös. Som fan. Men eftersom jag inte har något val... here we go!


» Sightseeing

För tillfället snurrar det mest i huvudet... vi (jag, barnen och VP Sonny) hoppade in i bilen runt ett-tiden och var hemma igen runt sex. Då hade jag fått se barnens skola (jättenära, men de åker buss då det bl.a. inte finns övergångsställen), en stor mataffär, massor med ställen att fika/äta på, fem olika parker (jättefina, massor med grejer för barnen att leka med), ett stort (inomhus)lekland, Columbus Zoo (det finaste i hela USA, jag ingår numera i familjens medlemskap och kan åka dit när jag vill), Blockbuster (fri filmhyrning för min del) och ett sjukt fint fittnesscenter (där jag får ett medlemskap näsa vecka).


Vi åkte hem, hämtade VM Lori och åkte vidare mot en fin restaurang där vi åt med vänner till familjen. Trevliga allihop. Maten? Nä. Åt på Appelbee's tidigare idag... deras buffalo wings var inte hälften så goda som de på Harry's i Halmstad. Tyvärr. Godiset i affären lockade mig inte heller. Förhoppningsvis ska jag lyckas hålla min vikt. :)

Jag är ledig hela dagen imorgon så funderar på att promenera lite i området (bilder kommer!), ta en sväng med bilen (bilarna? Ska ju köra två olika...) för att lättare kunna memorera vart allt finns, träffa en annan au pair och sova (älskar min säng!). Blir nog toppen.


» "Welcome home"

Så är jag slutligen hemma. Columbus, Ohio är numera hemma. Jobbig resa hit... trött, förskyld, ögoinflammation, lite förvirrad, nervös, huvudvärk. Jepp, kunde varit bättre. Att skiljas från Johanna och många andra som man pratat och hängt med under de senaste dagarna lämnade en klump i magen och några tårar på kinderna, jobbigt. Min värdfamilj + f.d. Au Pairen Julia (som nu åkt) stod med skyltar och väntade på mig på flygplatsen. Massor med kramar följde. Söta är de allihopa. :)

Huset, området och bilarna (de har tre stycken) är typiskt amerikanskt och imponerande. Vi fick det trådlösa internetet att fungera, vi gick på rundtur i huset, de visade mig lite korttrick och välkomnade mig hem. Jag fick även träffa en av Au Pairerna, Hanne från Norge, som jag pratat lite med tidigare. Än så länge känns allt bra... får jag hemlängtan så hämtar jag hunden så sover han med mig i min gigantiska säng!

Saknar alla som fasiken, men vill verkligen inte hem. Bara så ni vet. :)


De sista fotona tas i CT.


Mitt rum! Me likes it!

Bilder på barnen/värdföräldrarna kommer troligtvis inte alls synas i bloggen då de på Au Pair in America praktiskt taget förbjöd oss att lägga upp bilder på internet, trots att värdföräldrarna gett sitt medkännande. Tyvärr.


» Orientation - day 3

Måste sova. Typ nu. Men först två saker:

Ögoninflammation! GAH! Mina ögon har irriterat mig sedan vi satte oss i klassrummet. Det är jättetorrt och AC:n blåser mig rätt i ansiktet, linserna blir torra och det känns som om de skaver på ögat. Är nu jätteröd i mitt vänstra och det känns som om det är något i det varje gång jag blinkar. Ögoninflammation. Tack för den, liksom!

Bilder!

FOREVER YOU AND ME NEW YORK! (Inte alls avis på tjejen som ska bo mitt på Manhattan... inte alls!)


» Orientation - day 2, later

Klockan är egentligen läggdags och de tre tyskarna jag delar rum med har nu släckt alla lampor... Måste sitta uppe sent för att internet ska fungera bra så jag får vänta en stund till.

Besökte ett stort köpcenter här i Connecticut under siestan som stod på schemat idag (glömde minneskortet till kameran - doh!), med Johanna och två Österrikesskor. Glee kläderna på Macy's är ett måste när jag nått Columbus! Det riktigt kliade i fingrarna, men ingenting var direkt billigt, så jag avstod. För stunden.

Lektionerna fortsatte mellan 15:00 och 19:00 - det mesta väldigt intressant! "Läraren" Joan är himla duktig på att engagera oss och på att få oss att skratta. Vi pratade lite om det första mötet med värdfamiljen: "It's gonna be the worst 30 seconds of your life!" och "You'll be doing the dance!" (handskakning, kram eller ett simpelt "Hi, great to meet you!"? - en jäkla soppa när man försöker lista ut vad som är lämpligast!). Enligt nuvarande Au Pairen i min familj - kram! 

Jag trivs och har det bra! Mexikanarna och spanskorna är mycket trevliga. Tjejen i sängen bredvid min ska även hon till Ohio, tänka sig. Två timmar med bil är dock lite väl långt... tyvärr.
"Klassrummet"


"Matsalen"


Kvällsmaten, toppengod pizza!


Glee "live" för första gången - SÅ BRA! (Alla rum har varsin sådan här TV! Nice!)

Vi har lektioner fram till 17:15 imorgon - sedan bär det äntligen av till Manhattan!

Natti!


» Orientation - day 2

Klockan ringde 07:00 (eller ja, telefonen ringde och det spelades musik... wake-up call, kallades det visst) och frukopsten serverades 30 minuter senare. Vitt bröd med sylt och ett stort glas apelsinjuice kändes väldigt amerikanskt (och gott!).

Lektioner följde. Vår "lärare" Joan är helhärlig och underbart rolig. Vi skrattar och känner igen oss åt och i det mesta hon berättar. Viktigast: DON'T SHAKE A BABY! I slutet av lektionen ropade de upp namnen på  de som fått paket levererade, jag var lyckligtvis en av dem! Så en fin korg med frukt, kexoch godis står nu på mitt rum! Det gjorde mig glad och välkommen... :)

Vid kl.12.15 vankades det lunch - tacos! Jättegott! Sitter nu på rummet medan städerskorna bäddar rent våra sängar, om några minuter blir det ett shoppingcenter med Johanna och möjligen ett par andra Au Pairer. Kul!

Bilder:


Utsikten från vårt rum i morse.


Presenten!


Tacos!


» Orientation - day 1

Klockan är strax över 22:30 lokal tid och jag befinner mig i det rum som jag ska husera i tills på torsdag. Fint är det! Fräscht. Bjuder på bild nedan.

Flygturen mellan Helsingfors och New York var lugn. Filmerna de hade att erbjuda var sådana jag redan sett eller sådana som inte intresserar mig, så det blev två anvsnitt av The Sopranos, två av Nurse Jackie och lite Glee i stället. Som trott hamnade vi (jag och Johanna) inte brevid varandra, långt ifrån! Men det gick an och på JFK mötte vi upp med en hel bunt mexikanare och tyskar innan bussen tog oss mot Connecticut och det hotell som jag nu sitter i.

Informationsmöte följde, efter det lite mat (sallad och pasta). Nu är det dags att sova, var rätt längesedan man ägnade sig åt den sysslan (ca 24h). Härligt!

Tyskan (hon ska till Texas) som jag delar rummet  med trodde förövrigt att förstaspråket  i Sverige var engelska... ser man på.

Det där med att publicera bilder verkar himla trögt... Kommer när det funkar. Tills dess, god natt!


Mat på flygplanet. Helt OK!


Rummet jag delar med två andra tyskar! (Det står en mindre tältsäng längts bort...)


» Resan mot New York

Kl. 04:45 lämnade vi officiellt lilla Oskarström för Landvetter och Göteborg. Att säga hej då till mamma och pappa var lite som att dra av ett plåster, det gjorde ont och sved till men smärtan försvann snabbt och jag är nu inte annat än exalterad! På flygplatsen stod Johanna (som senare drar vidare mot Seattle). Timmarna innan flyget lyfte och den timma det tog för oss att landa i Helsingfors (där vi nu befinner oss) har vi haft himla trevligt. Massor att prata om! :)

Det blev macka och läsk (för 76kr!) vid ankomsten och vi sitter nu och fördriver tiden vid det trådlösa internet som flygplatsen bjuder på. Nästa boarding sker kl. 13.25 och då mot JFK och New York! Enligt biljetten sitter vi inte bredvid varandra den rutten... dumma flygbolag!


Det var mörk i morse!


"Utsikten" från min plats i en soffa.

Det trådlösa internetet är förövrgt sjukt snabbt! Me like! :)

Ps. Att landa gjorde otroligt ont i öronen (som vanligt), att vara förkyld gör ju det inte mycket bättre... Men vädret är superfint, så själva flygningen var lugn och gick snabbt.

Skriver igen så snart möjligheten finns!
Massor med kramar till alla där hemma!


» Helgen som gått... (i text)

"Vi ses snart igen"-middagen var riktigt lyckad! Buffalo Wings och pommes med (polka)brownies till efterrätt var riktigt gott och uppskattat. Vi träffades hemma hos mig runt 19:00 och hade roligt fram till 01:30. Ett fåtal tårar och en massa kramar senare var det över, att de flesta av oss inte skulle träffas på ett år hann inte riktigt sjunka in. Kvällen var i vilket fall himla trevlig och måste göras om efter hemkomst - november 2011!

Lördagen innebar packning, en underbar höstpromenad och lite umgänge med min favorittös Linn. (Som förövrigt är så söt i sin nya page att man inte kan låta bli att "aawww:a" varje gång man ser henne.) Med Jenny såg jag filmen "Vampires Suck" - herrejösses vad vi skrattade! Helkul!

Idag har jag mest packat (med Jennys hjälp), kopierat och skrivit ut viktiga papper, ätit tårta, sagt "hej då (fast vi ses ju om ett år igen)" till farmor, farfar, mormor, morfar och lilla Linn. Sistnämnda hade jag ett långt kramkalas med och tårarna rann och rann och rann. Sötnosen är nästan nio år när jag väl är hemma igen... kommer sakna henne något otroligt! Och Jenny såklart. Men föroppningsvis ses vi snart igen, i USA. Tills dess finns Skype, tack och lov.

Klockan närmar sig 22:00, 04:30 bär det av mot Landvetter. Det lär bli en lång dag, men med gulliga Johanna (blogg här!) vid min sida under resan mot New York så överlever jag nog.


Fullt? Javisst! Packning är inte min grej. De är båda på viktgränsen, får hoppas på det bästa!

Efter ett avsnitt av The Sopranos (numera ett måste varje dag) ska jag krypa till kojs. Tur för mig att jag aldrig har svårt att somna, för jag kommer behöva all energi möjligt. Jag må se lugn ut, men är egentligen ett bräckligt nervvrak. "Hur fan ska jag klara det här?", ringer det i huvudet - men jag fortsätter påminna mig själv: I like a challenge and believe in the saying What doesn't kill you makes you stonger. Hemlängtan eller inte - jag är stark och tar mig igenom det! Jag ska visa vad jag kan och går för, lita på det!

Skype: jessicaisabelle91
Mail: jessica.samuelsson@hotmail.com

Vi hörs och ses när vi hörs och ses, helt enkelt! Bloggen har jag tänkt uppdatera så ofta som möjligt, helst varje dag på andra sidan atlanten... hur det blir med det lär vi ju snart få se.

I'm on my way to New freakin' York, baby!
Puss & Kram!


» Helgen som gått... (i bilder)

» a few moments to spare

När man faktiskt har två minuter över... random bilder följer.

Klistrade fast den allra sista pusselbiten i mitt 1000-bitars pussel som tog otroligt många timmar att färdigställa. Aldrig att jag skulle lägga ner det i låda igen (kan man ju lika gärna slänga det), så det sitter numera fast på en bit kartong. Hade jag haft plats på väggen så...


Tre maskiner tvätt senare så är allt jag ska ha med till USA rent. Äntligen!


Sorterade skor. De flesta är hemska, I know. Därav sortering.


Många åkte i soptunnan, ett fåtal fick stanna.


Jag har slutligen satt igång med packningen. Bortersta är halvfull. Blir inte lätt det här...


In i ugnen åkte precis en... nae, den ska bjudas på imorgon, så håller tyst. Men gott luktar det. :)


Ut med kakan, ner med ytterligare lite kläder i resväskan och ett avsnitt av The Sopranos - redo för sängen. Morgondagen är fullproppad, oklart om jag ens hinner med vad jag tänkt. Men tjejmiddag blir det i vilket fall, 19:00. Wey! :)


» 5 days to go

Spenderade hela dagen i Halmstad. Lyckades pricka av så mycket som 9 av 16 punkter på min numera skrynkliga och vältummade (har extremt dåligt korttidsminne så måste veckla upp den hela tiden för att påminna mig själv... haha) lista.

Inhandlades gjordes bland annat: Bekväm sport-BH, presentpapper, hårfärgningsmedel och 290 US dollar. Förhoppningsvis räcker det några dagar! Beställt blev även nya linser, hjälpte farmor och farfar med småbestyr och avslutade dagen lugnt (beror på hur man definierar ordet lugnt, haha!) med en middag på Harrys och bio på Röda Kvarn. Rekommenderar varmt I rymden finns inga känslor!


Tiden susar iväg, ibland lite skrämmande fort. Min sista tisdag i Sverige är slut. Över. Men det känns bra och jag är lugn. En helt vanlig tisdag i Sverige hoppas jag innerligt på att få uppleva igen först i november 2011. Måtte det bli så.


» Mio, my son

Det anlände två böcker under dagen, de två sista presenterna var det tänkt. Mio, my son till Samuel och Pippi Longstocking till Anna. Sistnämnda var dock lika svårläst som förstnämnda, alltså inte särskilt passande. Sände genast iväg ny beställning, men om den hinner hit återstår att se... tusan också!


Förhoppningsvis har de inte läst något av Astrid Lindgren tidigare... (förra svenska Au Pairen i familjen var kreativ nog att göra något med sina egna händer, själv har jag varken ork eller lust).


» short update

53,4 GB och 16 876 bilder senare är jag redo att bränna ner allt på nya skivor, 12 st ganska så exakt om allt går som planerat. Det är åtta färre än tidigare, plus att jag numera sitter med två nästintill tomma externa hårddiskar. En av dessa ska fyllas under mitt år i USA. Fint och behändigt.

Skickade under gårdagen den lite obekväma frågan "Får jag lov att visa bilder på er/huset och använda era namn i min blogg?" till min värdfamilj. Svaret kändes lite kryptiskt (skratt). Men klart står det i alla fall att namn är OK då de vill att jag ska vara en del av deras familj och att de därmed även vill nämnas som en del av min familj. Så...

Värdbarnen:
Adam, 5 år.
Anna, 7 år.
Samuel, 9 år.

Svenskar? Nej, bara väldigt svenska namn (i min mening).

Värdföräldrarna:
Sonny, 40+.
Lori, 40+.

Efternamn får vara av förståeliga skäl, såväl även staden de bor i (20 minuter utanför Columbus).

In July 2005, CNN Money and Money magazine ranked ****** 18 on its list of the 100 Best Places to Live in the United States.

Frågar dem om bilder efter att jag anlänt till USA. Säkrast så.


» mission impossible?
20 cd/dvd-skivor och ytterligare 35GB på en extern hårddisk, allt bilder mellan 2004-2010. Allt ska tittas igenom, rensas ur och åter igen skrivas ner på 10+ dvd skivor - denna gång i korrekt ordning. Det må ta en dag eller två... men nu jäklar är det dags! Fint med lite ordning och reda på saker och ting.


» living makes me tired

Ibland blir det lite för mycket, helt enkelt. Tur och retur Stockholm på mindre än 24h, Gekås i 4h, jobb i 4h, barnvakt i 8h och ytterligare 4h jobb... i sträck! På det har jag drabbats av en ordentlig förskylning (med den givna hörselgångsinflammationen). Så. Mycket. Kvar. Att. Göra.

[x] Skicka in ansökan om internationellt körkort (idag!)
[x] Skicka ut inbjudningskorten till middagen för mina vänner
[ ] Skriva små kort som förklarar barnens&värdföräldrarnas presenter
[/] Rensa dator & hårddisk, bränna ner bilder på skivor
[ ] Växla pengar
[ ] Packa (fruktar denna del... presenterna är inte lätta direkt)

... och en hel del till. Borde ta tag med den första punkten, typ nu.


Inbjudningskorten...