» It comes and goes

Gårdagen sög. Riktigt ordentligt. Kände mig ensam, trött och ledsen. Träffade tjejerna, åt middag på Cheesecake Factory och gick på bio. Åkte för att tanka bilen, 10.45pm. Mitt tillfälliga amerikanska kreditkort vill inte fungera. Inte heller mitt svenska. Fyller tanken ändå och går in på macken för att testa korten där. Inget fungerar. Panik. Vill inte ringa och väcka mina värdföräldrar och be dem att komma, av givna skäl. Mannen i kassan säger att det enda han kan göra är att låsa deras Giant Eagle (tänk MAXI x5) kort och be dem komma och betala morgonen därpå. Hjälplöshet. Frågade efter en bankomat. Första kortet - declined. Svenska - accepted! THANK GOD! Fick ut 20USD, betalade och gick därifrån med gråten i halsen. Kommer på hur mycket jag saknar alla hemma... hur det gick efter det kan du säkert lista ut. Att min värdmamma (som jag verkligen tycker om!) sedan inte verkade uppfatta hur jag kände gjorde mig på ännu sämre humör. 

Somnade och vaknade lite gladare. Hade barnen ensam denna morgon, toppen! Gick som smort! Lämnade Anna och Samuel. Lekte med bilar med Adam. Spelade Wii. Lagade lunch. Åkte och köpte/åt frozen yoghurt. Körde Adam och Sonny till ett ställe för att välja en julgran. De kramar dem... haha. På så sätt hittar de tydligen den bästa. Spelade mer Wii. Tittade på Disney Channel och tvättade. Hämtade Anna och Samuel. Lek. Läxor. Åt ute med värdfamiljen, Easystreet Café. Min värdmamma hjälpte mig med mitt bankkonto, dvs. hon ringde upp USbank och så pratade vi med dem tillsammans - är själv så dålig på att förklara sådant på engelska. Efteråt visade hon mig vart jag kunde ta mitt amerikanska körkort, så imorgon börjar jag!

Barnen gör mig glad (speciellt när de hoppar upp i famnen på mig eller lägger huvudet i mitt knä) så de där stunderna när jag undrar vad jag gör här egentligen är oftast kortlivade. Himla tur det.

Mina dörrar till vänster. Juldekorationer i lådorna. Exklusive alla ljus till huset, förstås. För de är redan uppe. Så tjusigt så! Imorgon klär vi granen! :)


» Thanksgiving weekend

Det är lördag eftermiddag och jag sitter, iklädd myskläder, ensam på mitt rum. Det var tänkt att jag skulle med min värdfamilj och delar av släkten på bio för att se den nya animerade filmen "Tangled", men eftersom jag inte vaknade förrens vid 13-snåret (trots att jag satt på två alarm) var de alla utflugna sedan länge. Gjorde två mackor, tog en klementin ur kylskåpet, hällde upp lite vatten och satte mig framför TV:n för att slutligen titta klart på "The Runaways", filmen skulle varit tillbaka på Blockbuster för tre dagar sedan. Bra var den i alla fall.

Så... Thanksgiving! Här kommer en sammanfattning och några bilder:

Större delen av min värdmammas släkt flög in under onsdagen (de bor i Chicago, Seattle och Rochester, NY) och vi samlades allihop på restaurangen "Dave and Busters" vid Polaris där min värdpappa hade hyrt oss ett eget rum. Då restaurangen i övrigt är väldigt bullrig (de har en hel massa spel som folk trängs omkring) var detta en perfekt lösning. Efter många om och men fick jag slutligen beställt en kalkonhamburgare (var nära panik när servitören närmade sig för att ta min beställning och menyn gjorde mig förvirrad och jag inte hade en aning om vad jag ville ha... Min värdmamma och hennes systers man - som är kock - hade många förslag och massor med tålamod, tack och lov!) som smakade ljuvligt! Släkten är för övrigt underbar! Ett par hade en son som studerat i Stockholm som de hälsat på, och de tyckte mycket om Millenium-filmerna!

Efter maten, och lite spelande, åkte vi till min värdmammas systers, Leslies, hus. Jag nämner henne vid namn då hon numera är en av mina största idoler... barnläkare och allt (hon var på Haiti och hjälpte till efter katastrofen, bl.a.)! Om 30 år skulle jag vilja vara precis som henne. Titel: Division Chief of Emergency Medicine.

Jobbade torsdag morgon då mina värdföräldrar sprang "The Turkey Trot". Tittade på Macy's Thanksgiving Parade på TV med barnen och tog det så där underbart lugnt som det aldrig är under veckodagarna. De kom tillbaka och vi vilade, gjorde oss i ordning och åkte tillbaka till Leslies hus runt 14-tiden.

Prezels (salta pinnar) i OH skål, givetvis.

iPads, iPhones och laptops trängdes på köksbordet. Katie, Jon, Brian, grammy, gramps, Morgan, Greg, Leslie, Sonny och Dave syns på bilden nedan.

-.- Haha! 7-åriga Anna knäppte en inte så smickrande bild på familjens hund.

Det vilas innan maten. Lori, Anna och Ron.

Tog inga bilder på maten, utom denna. Stuffing! (Himla konstig konsistens, för övrigt.)

Samuel spelar Hang on Sloopy och släkten gör OHIO med armarna.

Det severades kalkon, mashed potatoes, sweet potatoes, gravy, frukt, sticky bun, massor med grönsaker och flera olika pajer. Efteråt ville jag helst dö. SÅ.MÄTT. Måste ha sett bedrövlig ut då min värdmamma tittade oroligt på mig och frågade "Are you ok?". Tre gånger! Så jag la mig på golvet en stund (var dock inte ensam om detta)... två timmar senare släppte illamåendet och jag började åter äta. That's Thanksgiving for ya!

Vi åkte hem vid 22-tiden och jag följde med Sanita (au pairen de hade i tre år för ett par år sedan) till hennes hus där jag skulle sova under natten. Black Friday väntade kl. 05.00 nästa morgon. Mer om det senare.

Thanksgiving var hursomhelst toppen! Maten = underbar, träffa släkten = så kul! Förövrigt knäppte vi händerna och sa Grace vid matbordet, men något "I'm thankful for..." blev det inget av. Tyvärr! Ledsen att bilderna är lite trista... hade jag kunnat publicera allt fritt så hade ni fått se mer ansikten. T.ex. den fina på min värdmamma och hennes tre systrar eller den otroligt söta på mitt värdbarn Anna... men vi pratade om internetsäkerhet, youtube och facebook tidigare i veckan och jag förstod att de trots allt inte tycker att bilder och videos är någon särskilt bra idé. Nåväl. En annan gång kanske. :)


» CrAzY AwEsOmE WeEkeNd !!!

Jepp, det namnet fick helgen på Facebook av en av mina internatonella vänner här i Columbus, OH. Stämmer bra!

Fredagskvällen var jag trött, stannade inomhus, åt godis och tittade på film. Amelia, med Hilary Swank och Richard Gere. Sevärd!

Skypade med mamma och pappa (för första gången sedan jag anlände till USA för sex veckor sedan) under lördagsförmiddagen - myspys! Tog efter det bilen mot Easton och Chiller Rinks - skridskoåkning med Au Pair-gänget! Svensk som jag är (van vid is, snö och kyla) impade jag på de andra när jag visade mina skills på isen... haha! Dessa skills inkluderar: stadig på fötterna, ta sig fram hyfsat fort och färdas baklänges utan att trilla på rumpan. Men eftersom skridskoåkning inte direkt prioriteras i undervisningen i Brasilien, Thailand eller Sydafrika så var just impade rätt ord. Blev en hel del handhållning för min del...


Vi drog alla vidare mot ett football party (Buckeyes spelade!) där det bjöds på massor med underbar plockmat. Barn blandades med vuxna i en källare med tre TV-apparater i samma rum. Vi åt, spelade kort, pratade och skrattade (många otroligt roliga Au Pair relaterade historier). En aning sena fortsatte vi mot SkyZone där det vankades Cluster meeting (möte med vår områdesrepresentant). På detta ställe har de, i ett speciellt utrymme, endast trampoliner. Till och med på väggarna. Jag var för trött (detta var runt 11 på kvällen) för att visa någon egentlig entusiasm, men en häftig idé, inte sant? 


Söndagslunch intogs på restaurangen Mellow Muchrooms med samma tjejliga som under gårdagen. Underbara pizzor serverade de oss! Lite planer för kommande veckor smiddes innan vi skiljdes åt. På vägen hem for jag till Target och köpte en dagbok... måste börja skriva igen! Inte många minuter efter hemkomsten vibrerar det i mobilen igen, Harry Potter på bio ikväll? Javisst! Blev upphämtad, åt sallad på California Pizza Kitchen och köpte biljetter till nya filmen. Gillade den och ser fram emot allra sista delen!


Däckade i sängen efter lite surfande. Gosh! - Har väl aldrig haft så mycket för mig!


» "You're official, Jessica!"

Efter en jobbig dag (en hel del gråt och skrik från minstingen som inte mådde något vidare, inte ville äta, städa upp efter sig eller lyssna på mig generellt och sedan lite tråkiga nyheter vid middagsbordet) fann min värdpappa ett brev till mig bland all post... mitt Social Security Number! (En vecka tidigt!) 

Han utropar: "You're official, Jessica!" och skickar iväg mig till banken för att slutligen skaffa ett bankkonto och ett kreditkort (han till och med ringer och förvarnar dem för att göra det lättare för mig!). Väl där (blev usbank då han jobbar för dem) kan de inte få detta SSN att fungera men öppnar ett konto i alla fall. Satte in de pengar jag hade i byrålådan (haha!) och förstår att jag spenderat så mycket som 5000kr under mina sex veckor i staterna. Oj.

... En liten parantes: När jag besökte kontoret för Social Security förra veckan frågade mannen i luckan mot slutet av "intervjun" - "So, were you born in the US?" Jag: "No, Sweden." Han: "Your english is really, really good!" Jag tackar generat och går därifrån. Och idag, när jag skulle öppna mitt bankkonto, sa tjejen i receptionen: "Wow, you haven't even got an accent, I wasn't expecting that!" Jag = Lycklig! ...

Är ledig större delen av morgondagen (som vanligt), men även fredag, lördag och söndag! Härligt! På onsdag är alla barnen lediga från skolan, på torsdag är det Thanksgiving = hela släkten kommer på besök och på fredag är det "Black Friday" (rea:n börjar 04:00 på morgonen, starten på julshoppingen). Toppen!

(Min helg var förövrigt himla kul, stoppar in ett inlägg om den imorgon!)

Ps. Klockan 19.00 idag var det fortfarande 20 grader utomhus. Galet!


» Aida, a musical by Elton John and Tim Rice

Jag och Eva Maria (5 år äldre än mig, från Tyskland, åker hem i januari) gav oss av tidigt mot downtown Columbus idag då vi köpt biljetter till musikalen Adia. Handlingen kretsar kring Aida, en förslavad prinsessa i Egypten under faraoernas tid, och är i det hela en historia om kärlek mellan fiender. Den var definitivt värd de ynka 20USD jag betalade och om det inte vore för killen som spelade den manliga huvudrollen (ingen vidare sångröst och misslyckad sminkning!) skulle jag vara än mer imponerad. Men man kan ju inte få allt! Under februari/mars sätter de upp Spring Awakening - något jag då verklingen INTE tänker missa.


Det var först på plats som gällde, sitt vart du vill. Funkade ypperligt!Klockan är över 8pm och jag borde sätta på dvdn "Amelia" som ska vara tillbaka på Blockbuster idag... oj! Fastnade visst framför datorn, som vanligt. Inte har jag ätit någon kvällsmat heller. Sånt man glömmer...


» Nasal spray and magazines

Fixa frukost, 40 minuter lång promenad med hunden (brr!), Skypedejt med Jenny, lunch, tvätt, byta byxor på Target, tvätt, hjälpa barnen med läxor, kvällsmat, Grey's Anatomy = min dag. 

Då jag ständigt är täppt i näsan (nässprayberoende...) for jag även till Walmart för att införskaffa SINUS BUSTER (innehåller bland annat sådant som gör chili hett), ett spray som man ska kunna använda hur mycket man vill utan att fastna i något beroende. 80kr. Kan ju säga så mycket som att det sved SÅ IN I HELV***! Riktigt jäkla hemskt. Tårarna rann och jag funderade seröst på att slänga det i soptunnan. Men bestämde mig för att fösöka igen innan jag går och lägger mig... enligt förpackningen vänjer man sig. Hoppas!


Hittade även dessa två i affären... O-M-GLEE!! Kärlek!


» Wednesday night

Klockan är efter 21.00, jag sitter i min gigantiska (och alldeles fantastiskt mysiga) säng och lyssnar på radio. 93.3, Soft Rock. Endast julmusik fram till julafton! Myspys. (Ställer nog GPS:n mot IKEA någon helg snart... vill ha en ljusstake, julmust, pepparkakor och allt annat svenskt som går att få tag på!)

Har jobbat hela dagen. Sanita (au pair i denna familj för ett antal år sedan), kom över med de två barn hon nu passar under förmiddagen. Hon är toppen och barnen leker bra tillsammans, så vi tittar på TV och nördar oss framför datorerna medan de underhåller sig själva. Härligt!

Efter lunch tog jag med Adam till downtown Powell (löjligt litet och gammaldags med flera antikbutiker) för att köpa glass. Jeni's heter stället. Dyrt som attan (nästan 60kr för två pers) men underbart gott! Bästa vaniljglassen jag smakat... någonsin.

Adam med min dator på köksbordet.

Hämtade Anna vid bussen och Samuel i skolan (han spelar fiol, piano och flöjt!), de gjorde lite läxor innan min värdmamma kom och hämtade dem (sent, som vanligt... haha. Tycker himla synd om henne, gigantisk kris på jobbet) för att köra vidare mot kyrkan där de har körövningar. Då äter jag chicken nuggets och tittar på Ellen.

Pratade med min värdmamma om ditt och datt, bland annat träning, då hon frågade: "Har du någon iPod?" Jag: "Nej... brukade använda min mobil. Men antar att jag borde köpa en snart." L: "Jag skulle vänta lite med det om jag var du, det är ju snart jul." Hade varit perfekt! Haha...


» My day

Vaknade med ett ryck, 7.42 i morse. Panik! Börjar 7.45. I med linserna och på med något klädesplagg som ligger i en hög på golvet. Färdig 7.47. Skivar äppel och jordgubbar åt barnen. What would you like for breakfast, Adam? Same as yesterday, Samuel? Waffel, Anna? Yes. Yes. Yes. Vi säger hej då till barnens pappa och önskar honom en trevlig resa. Äter. Snacks med till skolan. Alla läxor nedpackade? Finish your milk, Samuel. Ställer undan disken. Time to dry your hair, Anna! Sätter upp hennes hår varje dag. Skor. Hurry! We'll be late! Anna gjorde inte läxan under helgen, hon börjar gråta. Vill.inte.till.skolan! Går motvilligt, till slut, efter övertalning. Skolbussen kommer. Vink, vink! Tillbaka hem, där Adam väntar. Vi leker på deras iPad och förundras över hur duktig han plötsligt blivit på favoritspelet Angry Birds.

Hoppar in i bilen, Volvo XC90. Kärlek på den. GPS:n tar oss till bilverkstaden och min värdmamma. Perfect timing, säger hon och ler. Do you want me to drive? Javisst. Kanske är hon rädd att jag ska köra in i något igen (haha!), eller så vill hon helt enkelt köra den bästa bilen de har (hon har själv en vit, mindre, och äldre, Volvo). Hem igen. Mys med Adam större delen av dagen, inomhus, med iPad:en. Fint. Han har de där underbara kinderna som man inte vill annat än pussa och ett alldeles underbart sött skratt. Kittel, kittel. Bilar. Mjukisdjur. Bästa kompis Sophie kommer över. De älskar att leka datt (om jag jagar). Eftersom både jag och Adam fullkomligt älskar Mac&chees och chicken nuggets (med massor av Heinz ketchup) äter vi det en gång i veckan.
Hämtar Anna och Samuel vid bussen. Anna hoppar direkt upp i famnen och är på det där mysiga och gullig humöret som jag tycker allra bäst om. Vi leker och gör läxor. 18.30 kommer min värdmamma hem, 45 minuter sen, men mig gör det ingenting. Hon lagar en enkel måltid medan jag leker med pojkarna. Anna dansar HipHop varje måndag. Vi äter. Adam tappar sin första tand och vi är alla överlyckliga. Inte minst Adam som stolt poserar med en glugg i nedre tandraden. Fixar disken medan min värdmamma pratar i telefon med jobbet. Hon hjälper mig sedan med anmälningen till en weekendclass i Maryland och att ta fram adressen till stället jag kan skaffa ett Social Security Number. Slutligen. Vi pratar, de äter glass. Jag tackar för mig säger god natt. Städar. Duschar. Och hamnar framför datorn. Klockan är mycket, men ska se ett avsnitt av Desperate Housewives i alla fall.

Min dag. Spännande, huh? Men enkelt. Bekvämt. Och min värdfamilj är fin. Jag trivs!

Ps. Fick ett paket från Sverige idag. TACK SNÄLLA MAMMA!! Du är bäst!


Ny kjol, ny jacka och ny kofta. Me like shopping in the USA. :)


» Late update

Det har gått alldeles för lång tid sedan förra inlägget, förlåt farmor och farfar! ;)

Tidigare idag:
Klockan har precis slått 10.00 och jag sitter på vår "veranda", i t-shirt. Så.Varmt! Men vem klagar...? Strålande solsken, klarblå himmel och en sisådär 20 grader är ju inte helt fel en novemberdag. Jobbar egentligen, men eftersom Adam är hos en kompis för studen kan jag göra lite vadsomhelst. Fint. Det blir troligtvis en sväng in på Columbus Zoo idag, lite läxor och kanske lite bakning (de vill att jag ska göra den där rulltårtan jag pratade om i min video... haha!). Bowling eller bio ikväll. 
Nu:
Klockan är mycket men jag är fortfarande uppe i varv. Idag var international girls night out. "We've got Germany x2, South Africa, Sweden, Brazil and America!" De häpna ansiktena man får är klockrena! Bowling och biljard blev det. Slutade 3:a i bowlingen och satte boll nr 8 (den svarta) i biljarden och gjorde mitt lag till vinnare! Fint. (Har inte spelat sedan Hylte, men lite fastnade... tydligen!) Det bästa var dock att varenda kotte var på topphumör, massa peppning, high fives och en hel del skratt. Filmkväll med Tyskland och Sydamerika imorgon i fancy New Albany! :)


Annat:
Skrev en sjukt lång text om helgen i Rochester som jag först tänkte publicera... men ångrade mig, var inte allt för intressant. Lång historia till kort? Bilresan med min värdmamma och minstingen Adam = Utmärkt och toppentrevligt! Träffa släkten = Love them already! Rochester = Nja, inget vidare. Husen de bodde i = Wow! Rummet jag sov i = Ge mig! Så fint. Sängen var rena himmelriket.

Resekamraterna!

Vindruvor! Min värdmammas svåger tillverkar vin!

LOVE.

Min utsikt.


Min CC (kontaktperson som bor i området) kom på besök igår, ca två veckor för sent. Min värdfamilj tycker att jag sköter mig bra, de litar på mig, gillar min bilkörning (när jag inte krossar sidospeglar) och tycker att jag fungerar bra ihop med barnen (de höll mig i handen dagen efter jag kom och kröp upp i mitt knä framför TVn två-tre dagar efter det). De tycker att jag ska prata lite mer, ställa mer frågor, vara mer social med grannarna... yep. Tell me something I don't know. Men det löser sig.

"I'm not perfect, Lori is not perfect, you're not perfect - for you to be sent home you'd practically have to kill one of my children! Small mistakes doesn't matter." - Sonny (För nojjiga jag var ju bara tvungen att fråga...)

Shopping på Forever21 imorgon på morgonen med South Africa (Amy). FUN!

Good morning Sweden, Good night USA!


» 12.30 pm, Friday afternoon

Mår sådär tio gånger bättre än under gårdagen (vaknade med världens förkylning och troligtvis även med lätt feber) och slänger därför in ett inlägg med ett litet leende på läpparna under min lediga fredagseftermiddag. :)

Efter att jag lämnade Hondan (minivan) på reparation (hjulen var ojämna...? haha, kan inget om bilar) pratade jag lite med min värdpappa. Om hans jobb. Varför han kallar sig Sonny när han egentligen heter något annat. Om Florida. Om bilarna. Om Rochester. Och Le Mis! Sistnämna musikalen kommer till Columbus i början av nästa år... och jag får troligtvis en biljett i julklapp av dem! Yay! (Så vill jag även se CATS, Rock of Ages, Aida och The Nutcracker!)

Tidigt imorgon åker jag, min värdmamma och minsta pojken till Rochester (i staten New York). En sex timmar lång bilfärd (inte mycket enligt dem... för mig är det precis vad det är... bok och dator åker båda med). Där ska vi hälsa på min värdmammas föräldrar ("they are awesome", enligt f.d. au pairen Julia). Hemresan sker på måndag och har jag en evinnerlig tur (och hon lust) så får jag se Niagarafallen på vägen hem. Det vore fint. :)

Förövrigt får jag även lov att följa med familjen på föreställningen Disney On Ice (där vi har en privat "svit"), Florida och Disney World i januari (som jag nämnt innan)... men även i mars! Så mamma och pappa, om ni läser detta, om allt går som det borde de kommande veckorna, hur låter en vecka i New York i april? :) Längtar SÅ!

Var på COSI (science center) under onsdagen med yngsta pojken, massor med kul aktiviteter!

Pizzan som det blev till lunch var uuuurgod!

I food court på Polaris Mall har de fantastiskt god kinamat! I love orange chicken!

Sen när är detta en "small coke"?

Dags att tvätta, tvätta, tvätta! (Hittade igår 16!! par byxor i mina pojkars tvättkorgar... det är mer än ett par per dag... fem av dessa 16 par behövdes faktiskt tvättas... påminner mig om min bror hemma i Sverige... POJKAR!)


» Halloween in the US

Efter att ha gråtit mig igenom ett 30 minuter långt samtal med mamma (första på tre veckor) känner jag mig inte särskilt mycket bättre till mods... nyheterna hemifrån var inte särskilt positiva. Men eftersom det var fint att bara få höra en välbekant röst över telefonen (utan fördröjning!) bjuder jag härmed på många bilder från de senaste dagarna! :)

Erika (svensk), jag, Terry (tysk), Doreen (tysk), Heather (från Australien) och Zoë (från Sydafrika) på "college party" i lördags. Toppentjejer allihop!

Alla barn i området jag bor var utklädda i söndags, Halloween till ära. Mina tre knottar finner ni i mitten. (Btw. I'm SO going as an Avatar next year!)

De marinerade köttbullarna var underbara!

Pumpan nedan är signerad mig själv och min värdmamma. Jag gjorde dock mer onytta än nytta...

Jag, min värdfamilj och deras f.d. Au Pair Senita (från Lettland!).


Min värdfamilj var alla delar i "The [efternamn] Rockers". Fiffigt... men de såg mest roliga ut. Haha!

Vissa är ambitiösa...

Bland allt godis hittade jag minsann något svenskt... inte särskilt goda dock.

Anna med allt godis hon lyckades plocka på sig.

Sötnos... inte sant? :)

Eftersom att sitta inomhus sysslolös inte botar hemlängtan tar jag nu bilen till Target eller Polaris... Att spendera lite pengar bara för att man har möjligheten kan ju få vem som helst på bättre humör. :)

Ska försöka svara på lite mail senare, har så många som väntar! Uss. Betungande. Haha.