» Prince of PersiaBlev spontanbio med Jenny under lördagskvällen. En lyckad sådan.

Action, äventyr, romantik - hey, it's Disney! Vi föll handlöst för Jake Gyllenhaal och Gemma Arterton och kom snart överrens om att de är det ultimata filmparet! Handlingen var underhållande (dock med flertalet alldeles för snabba stridsscener för våra trötta ögon) och effekterna imponerande - hey, it's Jerry Bruckheimer! Blir troligtvis ännu ett besök inom en snar framtid, en riktig biofilm!


» Ny värdfamiljsmatch!

30 minuter utanför Washington D.C.
Ett barn, son på 2½ år.

Pratade med värdmamman på telefon igår, eller det var snarare hon som pratade - svarade på alla mina frågor innan jag hunnit ställa dem, ungefär. Verkade ypperligt trevlig och lugn, men strikt. Tror inte jag ska utge vad de jobbar med, men vi kan ju säga så mycket att jag förstår varför de är som de är efter så många år i branchen... Två saker gör mig dock osäker.
1) Det finns näst intill ingen Au Pair i området och tillgången till bil var "within reason".
2) Hon frågade mig säkert fyra gånger om jag är en bra bilförare och känner mig bekväm i TUNG trafik. De skickar nu hem sin nuvarande Au Pair då hon inte uppfyllde det senare. När de sa så blev jag mest nervös.

"Your english is excellent!", sa hon flera gånger. Tur man är bra på något! ;-)


» Sa jag att jag fullkomligt ÄLSKAR...

Glee, Idina Menzel och Lady Gaga? Tisdagens Gaga-avsnitt var underbart! De rev av låtar som Bad Romance och Poker Face och bjöd på en hel massa känslor. Fint så fint. Mina favoriter:Se Theatricality här!

» There is nothing better...

än LISEBERG! Jag älskar, rent och skärt, varenda attraktion på detta fantastiska nöjesfält. Köerna var minimala. Himlen molnfri. Glada miner. Jag tycker hemskt mycket om min fina klass, NV(dV)3A, och får lite ångest inför den stundande studenten... kommer vi träffas igen? Onsala Rymdobervatorium och Göteborg var i vilket fall vår sista resa tillsammans. Den var underbar.


Ja, det är jag med utsträckta armar i mitten av bilden, sittandes i Hang Hai.


» På da Vinci

...kastar vi tårta på varandra och leker med eld.  Låt mig introducera för dig: Cabaré da Vinci!LISEBERG IMORGON!

» A MUST SEE!

Hur söt verkar inte denna film? Drew Barrymore + romantisk komedi = välfungerande koncept!
Premiär i augusti.


» I wish everything would go as planned

Från det stora landet i väst är det fortfarande tyst och jag har fram till idag bara slutfört hälften av det arbete som helst skulle varit gjort under helgen. Lat. Ingen nyhet.

Blev en minigolfrunda och en promenad på stranden med bästa kompis Becca i fredags, trädgårdsarbete under lördagen (åkband till Liseberg betalt!) och plugg idag. Lite i alla fall.

På East Beach. Ser ut att vara ungefär 12 år i en alldeles för stor t-shirt...


Positiv nyhet: Vi (jag) ska vara hundvakt i två veckor med start den 9 juni! Som jag har tjatat på pappa... haha. Förundrad över att han slutligen sa ja. Ska bli spännande!

En av de osläppta Gaga låtar som cirkulerar på internet. Me likes it.


» The end is near

Min allra sista plugghelg under tiden på da vinci har precis tagit sin början. Det vankas 3-sidig Filmkunskapsuppsats, 2-sidig Biologi B uppsats och ett par uppgifter i Fysik B - efter det är jag klar med alla kurser på gymnasiet och får lov att slappna av. Efterlängtat! ("Hej ångest inför framtiden!")

Filmkunskapsuppsatsen handlar om Greta Garbo, nedan med John Gilbert. Vet du inget om dem föreslår jag att du börjar googla, ingenting man bör missa. Magi på filmduk!


» GLEE GOES GAGA!

OBS! Spoiler om du inte följer serien i takt med att den sänds på TV i USA. Har givetvis vetat om det i flera veckor, att Kurt ska sjunga Bad Romance och att Rachel och Shelby gör en duett av Poker face... kommer bli fantastiskt. Igen, nästan för mycket för att ta in - Idina och Gaga (inte fysiskt, men ändå) i samma avsnitt! Wow!


» My two best friends


Det känns lite lyxigt med två nya datorer, men de kompletterar varandra så fint. ♥

» I dreamed a dream... (Le Mis)

AND IT CAME TRUE!! Herrejösses. Tre ord: Glee. Idina. Lea.

I snart 2,5 år har min absoluta Broadway favorit hetat Idina Menzel. Det var hon som gjorde rollen Maureen i musikalen RENT både i New York och på film. Även hon som de kallar the original Elphaba från musikalen WICKED (vad som hände innan The Wizard of Oz). Vet du något om Broadway och musikaler så vet du också vem Idina är. Kort och gott.


Idina med Kristin Chenoweth i WICKED.

Nu till poängen: Idina är med i Tv-serien Glee, som Shelby, ledaren för Vocal Adrenaline. Nu råkar det ju vara så att Idina och och Lea Michele (Rachel Berry) är sjukt lika varandra och fans av serien (inkl. mig själv) har haft vissa... önskemål. Well guess what?? OUR WISHES CAME THROUGH! (Jäpp, jag gillar engelska!) Såg nyss det mest underbara, vackra och tårfyllda avsnittet hittills. Älskade varje minut. Speciellt då duetten I dreamed a dream. Magiskt. Vill inte avslöja något, men SE!
Avsnittet finns streamat här! (Tar en stund att ladda, men det är i HD kvalité.)


Med urusel kvalité. Men så fint att jag gråter, och dööör på kuppen. Helt underbart. (Kolla dock inte på det om du inte vill ha den framtida handlingen avslöjad, USA är ju ett par avsnitt före Sverige.)

» Dumma, dumma väntan!

Att uppdatera kring Au Pair äventyret är för tillfället svårare än förväntat. Efter att ha nekat en familj (Phoenix, AZ) under helgen försvann de snabbt, för att idag åter finnas som "future family" när jag loggar in på CC. Hm. Nekade blev de väl främst på grund av det faktum att de ville ha en ny Au Pair först i mitten av september... vad ska jag göra fram tills dess? Och när jag sedan kommer hem, i oktober 2011, vad ska jag göra då? Känner mig stundvis dum då de verkade vara en fin familj med underbart söta barn... Som om jag behövde MER ångest nu!

Familjen från Kalifornien skulle höra av sig under veckan med ett beslut. Vill bara få någonting bestämt just nu. Det, eller börja leta efter en ny familj - att bara sitta och vänta är olidligt.


Bilderna föreställer Jenny och mig själv, tagna i helgen.


» Just spreadin' the word...

"Absolutely fantastic, the BEST thing I've seen in my entire life. Really, truly amazing. She's got a great voice! GO SEE!" ... och det skulle dem, amerikanarna alltså. The world loves Lady Gaga!Tröjan, programmet, turnébuss(ar!) och programmet igen. LOVE! ♥

Au Pair uppdatering följer...


» LADY GAGA, 8 maj 2010, Globen

Efter en heldag i ett regningt Stockholm (och en bilresa på sex timmar!) begav vi oss slutligen av mot Globen vid 18-tiden. Ett stort säkerhetspådrag senare hade de tagit min kamera (digital!) och jag hade införskaffat både turné t-shirt och ett program (endast bilder!) för nära 500-lappen. Vi intog våra A-läktarplatser (rad 2, högra långsidan) i ett nästintill folktomt Globen. En "wow!" upplevelse bara det för oss som aldrig satt sin fot i arenan tidigare. Kl. 18.30 tog förbandet Semi Precious Weapons över scenen för att avfyra ett par rockiga låtar, excentrisk sångare med stark röst. "I can't pay my rent but I'm fucking gorgoeus".


Bilder: Ida Sabic

När de tystnat, 20 minuter innan start, undrarde kvinnan bredvid mig förbryllat: "Vart är alla människor?" Halvfullt. Men de kom. Kl. 19.35 såg jag inte längre en ledig stol och det där de sa om slutsålt stämde nog rätt väl. Arenan blev med ens nattsvart och musiken öronbedövande med en bas tung som bly, ett intro övergick i "Dance in the Dark" med Lady Gaga bakom ett gigantiskt ljusspektakel. Vartenda cell i kroppen vibrerade när hon tog de första tonerna och stämningen var fantastisk. Några låtar senare och vi stod upp i ren eufori, hoppade, skrek, sjöng och dansade. Vi satte oss inte igen.

Någonstans mitt emellan två låtar, iklädd svart leotard (body? Mer likt en baddräkt) och blodig hals får vi frågan: "You know how Tinkerbell dies if you don't clap for her... DO YOU WANT ME TO DIE?" och jag svär att ljudnivån aldrig varit så hög som då! Magiskt hur en människa (en väldigt liten en, till och med) kan vara så omtyckt och älskad av så många människor (13 000st x 2). Helt fantastiskt! 


Bild:?

Klädbytena var många (tre under låten "Monster", 25st totalt enligt Expressen) och ridån gick ner, kanske, fyra gånger - men då endast för en kort stund och med underhållning i form av musik och videos. Gaga spelade 19 låtar (varav två osläppta) och den enda jag möjligtvis ansåg medioker var "Brown Eyes" medan "Speechless" (som följde) var absolut underbar och sprängfylld med känslor. Bästa låtarna var definitivt "Telephone" och slutnumret "Bad Romance", även refrängen i "Boys, Boys, Boys" ("to all my Swedish gay boys") var riktigt jäkla bra! Grymt drag!

Två timmar av ren och skär magi - Lady Gaga gav 200% hela tiden. Jag gillar vad Markus Larsson skrev i Atonbladet: "Hon [lyckas] skapa en mörk och extrem malström av sex och våld och blod och död och dans och porr och andra folknöjen som hennes föregångare aldrig varit i närheten av." Och Anders Nunsted för Expressen: "Avslutningen är fem getingar. Det är en klassikerstämpel på den. Det slår Madonna från Ullevi i somras med hästlängder."

När ljuset tändes och vi gick mot utgången för att hämta min kamera var jag mållös. Fick jag, i Globen, Stockholm, på A-läktar plats, se världens just nu största (och mäktigaste enligt TIME) popstjärna? Min främsta idol och förebild. Hur kommer det sig att jag hade sådan tur? Jag fick en kram av Sandra efter konserten som tack för att det var henne jag bjöd med, men egentligen var det ju jag som var mest tacksam. Tacksam för att jag slapp åka ensam, för att jag inte behövde åka buss, för att tillställningen inte ruinerade mig och för att det överhuvudtaget finns en så fantastisk människa som Gaga. Hon kommer gå till historien!


Vart tog den sexiga (haha!) dansen från turnén i Nordamerika vägen? :o

I'm a free bitch, baby!


» Det börjar dra ihop sig


(Favoritbilden från favoritintervjun med Lady Gaga, just för att de båda visar en helt annan sida av denna spektakulära artist.)

Är nu nervös för att...
- vi ska köra fel
- att bilen ska paja
- jag ska glömma biljetterna
- de inte släpper in oss i Globen
- någon ska somna framför ratten halv två på natten på E4:an och köra av vägen.

Men givetvis kommer ingenting att gå fel. Möjligtvis får vi lite regn och gör av med alldeles för mycket pengar - men so what? Är inte i Stockholm varje helg precis. LADY GAGA HERE WE COME! :D

Trots ett halvt misslyckat Biologiprov idag och en allmänt jobbig vecka är jag nu glad men trött. Dessutom fullständigt övertygad om att jag har den bästa historielärarinnan någonsin. Hon är sådan att hon tvingar oss tänka i nya banor och sätter målet högt, för högt kan tyckas ibland och frustrationen har många gånger varit svår. Men i slutändan har man ändå lärt sig något nytt, något värdefullt. Mitt motto har hela tiden varit: Om du inte förstår, fråga! Och OM jag har frågat! Ord har vridits och vänts på och förklaringar fått omformulerats, men det sitter nu och jag förstår. Jag har det betyg jag satsat på för att hon funnits där hela vägen. Det är en rikitg lärare det!

Klockan 05.55 ämnar bilen för Stockholm. I can't wait!


» Guess it was my lucky day...

Allt som hände under gårdagen får mig att seriöst fundera på om ilska, några tårar och en massiv våg av fula ord kanske, trots allt, kan få otur att vända till en jäkla massa tur?

1. Fick ett mail från familjen i Californien där de skrev att jag var en av de Au Pairer som de funderade starkast på. Dock ville de att jag skulle höra med fler familjer för att få något att jämföra med. Direkt dök det upp en ny. New York, två barn, normala intressen. Hoppas de hör av sig!

2. Faktabladet om Darfurkonflikten inlämnat för genomläsning (haft en hel del problem).

3. Blev tilldelad fyra veckors sommarjobb istället för åtta, av den enkla anledningen att jag sa som det var. "Hon [chefen] är då aldrig oäven", sa mamma. TACK!

4. Fick ett sms från LiveNation om att ett paket var på väg till mig. Jag: "Va? Jag har inte beställ något..." Ytterligare ett sms: "DU HAR VUNNIT TVÅ BILJETTER TILL LADY GAGA I GLOBEN! GRATTIS!" Jag: "VA!? Nej, nej, NEEEJ! Jag har ju redan köpt en biljett!" Läser: "A-läktare, rad 2. 980kr." Jag: "JÄVLAR I HELVETE! WOW!" Att missa det här vore ju rena dödsstöten för ett Gaga fan. 

Skuttar för tillfället runt på fyra små lätta moln. Vilken dag!